Předchozí článek

Polníčkový salát se sladkokyselou zálivkou a slunečnicovými semínky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 20. 2. 2022


Suroviny na 2 porce:

2,5 hrsti polníčku (100 g)
4 rajčata (400 g)
cibule (60 g)
2 lžíce slunečnicová semínka (20g)

Zálivka
2 lžíce balzamikový ocet (aceto balsamico)
1 lžíce čekankového sirupu
Voda
Sůl
Pepř

Postup:

Zeleninu očistíme, salát natrháme rajčata a cibuli nakrájíme na malé kousky. Zalijeme zálivkou

Zálivka: Smícháme ocet s čekankovým sirupem a trochou vody (asi lžíce), osolíme, opeříme.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie 1 porce (kJ)

Bílkoviny (g)

Sacharidy(g)

Tuky(g)

Vláknina(g)

592

6

13,5

6

9

Tento salát není významných zdrojem bílkovin, proto slouží jako zeleninová příloha k hlavním jídlům.

TIP!
Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou)utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.

Předchozí článek