Polníčkový salát se sladkokyselou zálivkou a slunečnicovými semínky
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 20. 2. 2022
Suroviny na 2 porce:
2,5 hrsti polníčku (100 g)
4 rajčata (400 g)
cibule (60 g)
2 lžíce slunečnicová semínka (20g)
Zálivka
2 lžíce balzamikový ocet (aceto balsamico)
1 lžíce čekankového sirupu
Voda
Sůl
Pepř
Postup:
Zeleninu očistíme, salát natrháme rajčata a cibuli nakrájíme na malé kousky. Zalijeme zálivkou
Zálivka: Smícháme ocet s čekankovým sirupem a trochou vody (asi lžíce), osolíme, opeříme.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie 1 porce (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Sacharidy(g) |
Tuky(g) |
Vláknina(g) |
592 |
6 |
13,5 |
6 |
9 |
Tento salát není významných zdrojem bílkovin, proto slouží jako zeleninová příloha k hlavním jídlům.
TIP!
Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou)utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.