Další článek Předchozí článek

Polníčkový salát s hořčičným semínkem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 15. 11. 2021


Suroviny na 2 porce:

¼ ledového salátu (125 g)
2 hrsti polníčku (70 g)
3 rajčata (300 g)
¼ pórku (40 g)

Zálivka

2 lžíce balzamikový ocet (aceto balsamico)
1 lžíce olivový olej
1lžíce hořčice
1 lžíce hořčičné semínko

Postup:

Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata a pórek nakrájíme na malé kousky. Zalijeme zálivkou

Zálivka:

ocet, olej, lžíci hořčice a lžíci hořčičných semínek smícháme dohromady a naředíme asi 4 lžícemi vody.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie 1 porce (kJ)

Bílkoviny (g)

Sacharidy(g)

Tuky(g)

Vláknina(g)

534

5,5

12,5

7,5

4,5

Salát je vhodný např. ke grilovanému masu s vařenými bramborami.

Chuťově se také hodí k zapečenému toastu se šunkou a sýrem.

TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.

Další článek Předchozí článek