Polníčkový salát s hořčičným semínkem
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 15. 11. 2021
Suroviny na 2 porce:
¼ ledového salátu (125 g)
2 hrsti polníčku (70 g)
3 rajčata (300 g)
¼ pórku (40 g)
Zálivka
2 lžíce balzamikový ocet (aceto balsamico)
1 lžíce olivový olej
1lžíce hořčice
1 lžíce hořčičné semínko
Postup:
Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata a pórek nakrájíme na malé kousky. Zalijeme zálivkou
Zálivka:
ocet, olej, lžíci hořčice a lžíci hořčičných semínek smícháme dohromady a naředíme asi 4 lžícemi vody.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie 1 porce (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Sacharidy(g) |
Tuky(g) |
Vláknina(g) |
534 |
5,5 |
12,5 |
7,5 |
4,5 |
Salát je vhodný např. ke grilovanému masu s vařenými bramborami.
Chuťově se také hodí k zapečenému toastu se šunkou a sýrem.
TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.