Další článek Předchozí článek

Zeleninový salát s grilovanými žampiony

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 18. 6. 2018


Suroviny na 2 porce:

1/3 hlávky kudrnatého salátu
1 žlutá paprika
1 svazek ředkviček
1 salátová okurka
250 g cherry rajčat
300 g čerstvých žampionů
1 lžíce olivového oleje
balzamikový ocet, sůl, pepř

Postup:

Zeleninu nakrájíme dle vlastních zvyklostí. Žampiony oloupeme a dáme grilovat do trouby na pečicí papír na 180 °C do změknutí cca 10-15 minut. Průběžně otáčíme. Poté žampiony rozpůlíme a přidáme na salát. Salát jemně dochutíme balzamikovým octem, olivovým olejem, solí a pepřem.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

2 porce

1265

32,4

11,4

14,3

13

1 porce

632,5

16,2

5,7

7,2

6,5

Další článek Předchozí článek