Pohankové nudle s bylinkovým tofu

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 22. 8. 2018


Suroviny na 1 porci:

35 g syrových pšenično-pohankových nudlí Soba
75 g bylinkového tofu
50 g cukety
35 g mrkve
25 g cibule
5 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř, česnek

Postup:

Nejprve uvaříme v osolené vodě nudle (4 minuty). Na pánvi na oleji osmahneme na proužky pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou cuketu, kolečka mrkve a nakonec také na kostičky pokrájené tofu. Směs osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a chvíli restujeme. Nakonec do směsi na pánev přidáme scezené nudle, promícháme a servírujeme.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1298

33

11

18

2