Jarní bramborový salát
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 14. 5. 2018
Suroviny:
1 kg brambor
1 velká červená cibule
1 velká tlustostěnná zelená paprika
4 lžičky kapary
svazek pažitka cca 30g
svazek kudrnatá petrželka cca 30g
zálivka:
3 lžíce olivový olej
2lžíce octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžičky práškový cukr (dle chuti)
Postup:
Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s drobně nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Přidáme kapary, pažitku a petrželku (opravdu celý svazek, nešetřit). A zalijeme zálivkou (řídíme se vlastní chutí).
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce (200g) |
916 |
31,5 |
8 |
5 |
4 |
Bramborový salát s majonézou (200g) |
1800 |
24 |
35 |
4 |
2 |