Předchozí článek

Jarní bramborový salát

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 14. 5. 2018


Suroviny:

1 kg brambor
1 velká červená cibule
1 velká tlustostěnná zelená paprika
4 lžičky kapary
svazek pažitka cca 30g
svazek kudrnatá petrželka cca 30g

zálivka:

3 lžíce olivový olej
2lžíce octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžičky práškový cukr (dle chuti)

Postup:

Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s drobně nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Přidáme kapary, pažitku a petrželku (opravdu celý svazek, nešetřit). A zalijeme zálivkou (řídíme se vlastní chutí).

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce (200g)

916

31,5

8

5

4

Bramborový salát s majonézou (200g)

1800

24

35

4

2

Předchozí článek