Další článek Předchozí článek

Francouzské brambory

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 13. 3. 2019


Suroviny na 1 porci:

70 g šunky od kosti
150 g brambor
50 g čerstvých žampionů
30 g sterilované kukuřice
30 g cibule
5 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř, kapary na ozdobu

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce. Jakmile trochu vychladnou, oloupeme je a pokrájíme na kolečka. Očistíme cibuli, pokrájíme na kolečka a dáme restovat na pánev na trochu oleje. Přidáme pokrájenou šunku. Očistíme žampiony, pokrájíme na plátky a přidáme do pánve. Společně chvíli restujeme a poté přidáme již pokrájené brambory a kukuřici. Celou směs osolíme, opepříme a ještě pár minut restujeme, dokud brambory nezezlátnou. Servírujeme ozdobené několika kusy kapary.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1279

32

11

19

5

Další článek Předchozí článek