Francouzské brambory
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 13. 3. 2019

Suroviny na 1 porci:
70 g šunky od kosti
150 g brambor
50 g čerstvých žampionů
30 g sterilované kukuřice
30 g cibule
5 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř, kapary na ozdobu
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce. Jakmile trochu vychladnou, oloupeme je a pokrájíme na kolečka. Očistíme cibuli, pokrájíme na kolečka a dáme restovat na pánev na trochu oleje. Přidáme pokrájenou šunku. Očistíme žampiony, pokrájíme na plátky a přidáme do pánve. Společně chvíli restujeme a poté přidáme na kolečka pokrájené brambory a kukuřici. Vzniklou směs osolíme, opepříme a ještě pár minut restujeme, dokud brambory nezezlátnou. Servírujeme ozdobené několika kusy kaparů.
Tabulka nutričních hodnot:
| 
 | Energie (kJ) | Sacharidy (g) | Tuky (g) | Bílkoviny (g) | Vláknina (g) | 
| 1 porce | 1279 | 32 | 11 | 19 | 5 | 
 
					 
								 
					