Další článek Předchozí článek

Tabbouleh

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 15. 8. 2019


Suroviny 4 porce:

120 g bulguru
4 rajčata
40 g nati hladkolisté petrželky bez stonků
20 g lístků čerstvé máty
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli

Postup:

Bulgur dáme vařit ve dvojnásobném množství vody, osolíme zarovnanou lžičkou soli, zakryjeme pokličkou a zvolna povaříme 5 minut. Poté necháme 15 minut odstát a dojít doměkka.

Rajčata nakrájíme nadrobno a petržel i mátu nasekáme nahrubo.

Uvařený bulgur smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou podle chuti. Poté přidáme zbytek surovin, osolíme, opepříme a necháme prolnout chutě při pokojové teplotě asi  10 minut. Podáváme podle tradice na listech salátu.

Vhodné jako příloha k masu.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

891

22,5

10

5

5,5

Další článek Předchozí článek