Bulgurové halušky s tofu
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 6. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
40 g syrového celozrnného bulguru
100 g uzeného tofu
100 g kysaného zelí
30 g cibule
5 ml slunečnicového olej
sůl, pepř
Postup:
Nejprve uvaříme bulgur dle návodu (zalijeme ho trojnásobkem vody, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka). Připravíme si pánev, na které rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté na cibulce opečeme pokrájené tofu, přidáme okapané zelí, mírně podlijeme vodou a několik minut dusíme. Když je voda vyvařená, přidáme do pánve uvařený bulgur, osolíme, opepříme a promícháme. Můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
1 porce |
1383 |
31 |
14 |
17 |
3 |