Další článek Předchozí článek

Bulgurové halušky s tofu

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 6. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

40 g syrového celozrnného bulguru
100 g uzeného tofu
100 g kysaného zelí
30 g cibule
5 ml slunečnicového olej
sůl, pepř

Postup:

Nejprve uvaříme bulgur dle návodu (zalijeme ho trojnásobkem vody, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka). Připravíme si pánev, na které rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté na cibulce opečeme pokrájené tofu, přidáme okapané zelí, mírně podlijeme vodou a několik minut dusíme. Když je voda vyvařená, přidáme do pánve uvařený bulgur, osolíme, opepříme a promícháme. Můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1383

31

14

17

3

Další článek Předchozí článek