Bulgurové halušky s tofu
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 6. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
40 g bulgur celozrnný syrový
100 g tofu uzené
100 g kysané zelí
30 g cibule
5 ml slunečnicový olej
Sůl, pepř
Postup:
Nejprve uvaříme bulgur dle návodu (zalijeme ho 3 násobkem vody, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka). Připravíme si pánev, na které rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté na cibulce opečeme pokrájené tofu, přidáme okapané zelí, mírně podlijeme vodou a několik minut dusíme. Když je voda vyvařená, přidáme do pánve také uvařený bulgur, osolíme, opepříme a promícháme. Můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1383 |
31 |
14 |
17 |
3 |