Další článek Předchozí článek

Luštěninovo-mrkvové karbanátky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 14. 3. 2018


Suroviny na 8 porcí:
200g luštěninová směs tradiční (hrách, čočka, fazole)
150g mrkev
1ks vejce
40g mouka špaldová celozrnná
petrželka

sůl, pepř

Postup:

Luštěniny přes noc namočíme. Uvaříme společně s bobkovým listem (protinadýmavé účinky). Luštěniny rozmačkáme nebo umeleme ve strojku na maso. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, vejce, mouku, petrželku a dochutíme solí a pepřem. Vytvoříme asi 8 karbanátku, které dáme na pečicí papír a pečeme na 200° asi 40 minut. Ke konci můžeme přepnout na gril.

Podáváme se zeleninovým salátem a s dipem z jogurtu, pepře a petrželky.

Tabulka nutričních hodnot:

velikost porce

energie (kJ) sacharidy (g) tuky (g) bílkoviny (g) vláknina (g)
8 porcí celkem

4082

160

10

58

13

1 porce 80 g

510

20

1,3

7,3

1,6

samotný vepřový karbanátek  smažený 80g

1674

28

18

20

0,5

Další článek Předchozí článek