Luštěninovo-mrkvové karbanátky
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 14. 3. 2018
Suroviny na 8 porcí:
200g luštěninová směs tradiční (hrách, čočka, fazole)
150g mrkev
1ks vejce
40g mouka špaldová celozrnná
petrželka
sůl, pepř
Postup:
Luštěniny přes noc namočíme. Uvaříme společně s bobkovým listem (protinadýmavé účinky). Luštěniny rozmačkáme nebo umeleme ve strojku na maso. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, vejce, mouku, petrželku a dochutíme solí a pepřem. Vytvoříme asi 8 karbanátku, které dáme na pečicí papír a pečeme na 200° asi 40 minut. Ke konci můžeme přepnout na gril.
Podáváme se zeleninovým salátem a s dipem z jogurtu, pepře a petrželky.
Tabulka nutričních hodnot:
velikost porce |
energie (kJ) | sacharidy (g) | tuky (g) | bílkoviny (g) | vláknina (g) |
---|---|---|---|---|---|
8 porcí celkem |
4082 |
160 |
10 |
58 |
13 |
1 porce 80 g |
510 |
20 |
1,3 |
7,3 |
1,6 |
samotný vepřový karbanátek smažený 80g |
1674 |
28 |
18 |
20 |
0,5 |