Luštěninovo-mrkvové karbanátky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 14. 3. 2018


Suroviny na 8 porcí:

200 g tradiční luštěninové směsi (hrách, čočka, fazole)
150 g mrkve
1 vejce
40 g celozrnné špaldové mouky
petrželka
, sůl, pepř

Postup:

Luštěniny přes noc namočíme. Uvaříme společně s bobkovým listem (protinadýmavé účinky). Luštěniny rozmačkáme nebo umeleme ve strojku na maso. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, vejce, mouku, petrželku a dochutíme solí a pepřem. Vytvoříme asi 8 karbanátků, které dáme na pečicí papír a pečeme na 200 °C asi 40 minut. Ke konci můžeme přepnout na gril.

Podáváme se zeleninovým salátem a s dipem z jogurtu, pepře a petrželky.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ) Sacharidy (g) Tuky (g) Bílkoviny (g) Vláknina (g)
8 porcí

4082

160

10

58

13

1 porce (80 g)

510

20

1,3

7,3

1,6

smažený vepřový karbanátek (80 g)

1674

28

18

20

0,5