Další článek Předchozí článek

Česnekový salát se šunkou a hermelínem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 20. 2. 2022


Suroviny na 2 porce:

250 g ledového salátu (asi ½ hlavičky)
70 g polníčku (asi 2 hrsti)
300 g rajčat (asi 3 ks)
2 stroužky česneku
200 g šunky nejvyšší jakosti
50 g hermelína Sedlčanský Figura
sůl

Postup:
 

Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata nakrájíme na malé kousky, česnek nasekáme na tenké plátky. Šunku a hermelín nakrájíme na kostičky. Zalijeme olejem.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1170

28

12

13

4,5

K tomu salátu je potřeba doplnit sacharidy například v podobě celozrnného pečiva či knäckebrotu.

TIP!  Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.

Další článek Předchozí článek