Další článek Předchozí článek

Česnekový salát se šunkou a hermelínem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 20. 2. 2022


Suroviny na 2 porce:

1/2 ledového salátu (250 g)
2 hrsti polníčku (70 g)
3 rajčata (300 g)
2 stroužky česneku
200g šunka nejvyšší jakosti
50g hermelín Sedlčanský Figura
Sůl

Postup:
 

Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata nakrájíme na malé kousky, česnek nasekáme na tenké plátky. Šunku a hermelín nakrájíme na kostičky. Zalijeme olejem.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie 1 porce (kJ)

Bílkoviny (g)

Sacharidy(g)

Tuky(g)

Vláknina(g)

1170

28

12

13

4,5

K tomu salátu je potřeba doplnit sacharidy například v podobě celozrnného pečiva či knäckebrotu.

TIP!
Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.

Další článek Předchozí článek