Jogurtový dezert s lesním ovocem
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 16. 3. 2018
Suroviny na 4 porce:
400 g bílý řecký jogurt smetanový Pilos
želatina
100ml mléko polotučné
citronová kůra z 1 citronu
1 balení vanilkový cukr
10 g čekankový sirup
200g směs lesních plodů
máta
Postup:
Mléko přivedeme k varu, vsypeme želatinu a vanilkový cukr. Necháme trochu zchladnou. Do jogurtu přimícháme citronovou kůru a postupně vmícháme zchladlé mléko. Přisladíme čekankovým sirupem (5g=1 čajová lžička). Směsí naplníme 4 skleničky a necháme ztuhnout.
Mražené lesní ovoce rozvaříme v malém množství vody s mátou. Pokud je ovoce příliš kyselé, dosladíme lžičkou sirupu nebo jiného sladidla. Ovoce vrstvíme na vychladlý jogurt a ozdobíme mátou.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
4 porce |
2868 |
52 |
41 |
23 |
17 |
1 porce(150g) |
717 |
13 |
10,3 |
6 |
4,3 |
Panna Cotta s lesním ovocem (150g) |
2033 |
25 |
39 |
7,3 |
1,3 |