Další článek Předchozí článek

Jogurtový dezert s lesním ovocem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 16. 3. 2018


Suroviny na 4 porce:

400 g bílého řeckého jogurtu (Pilos)
želatina
100 ml polotučného mléka
kůra z 1 citronu
1 balení vanilkového cukru
10 g čekankového sirupu
200 g mražené směsi lesních plodů
máta

Postup:

Mléko přivedeme k varu, vsypeme želatinu a vanilkový cukr. Necháme trochu zchladnou. Do jogurtu přimícháme citronovou kůru a postupně vmícháme zchladlé mléko. Přisladíme čekankovým sirupem (5 g = 1 čajová lžička). Směsí naplníme 4 skleničky a necháme ztuhnout.

Mražené lesní ovoce rozvaříme v malém množství vody s mátou. Pokud je ovoce příliš kyselé, dosladíme lžičkou čekankového sirupu nebo jiného sladidla. Ovoce vrstvíme na vychladlý jogurt a ozdobíme mátou.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

4 porce

2868

52

41

23

17

1 porce (150 g)

717

13

10,3

6

4,3

Panna Cotta s lesním ovocem (150 g)

2033

25

39

7,3

1,3

Další článek Předchozí článek