Další článek Předchozí článek

Jogurtový dezert s lesním ovocem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 16. 3. 2018


Suroviny na 4 porce:

400 g bílý řecký jogurt smetanový Pilos
želatina
100ml mléko polotučné
citronová kůra z 1 citronu
1 balení vanilkový cukr
10 g čekankový sirup
200g směs lesních plodů
máta

Postup:

Mléko přivedeme k varu, vsypeme želatinu a vanilkový cukr. Necháme trochu zchladnou. Do jogurtu přimícháme citronovou kůru a postupně vmícháme zchladlé mléko. Přisladíme čekankovým sirupem (5g=1 čajová lžička). Směsí naplníme 4 skleničky a necháme ztuhnout.

Mražené lesní ovoce rozvaříme v malém množství vody s mátou. Pokud je ovoce příliš kyselé, dosladíme lžičkou sirupu nebo jiného sladidla. Ovoce vrstvíme na vychladlý jogurt a ozdobíme mátou.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

4 porce

2868

52

41

23

17

1 porce(150g)

717

13

10,3

6

4,3

Panna Cotta s lesním ovocem (150g)

2033

25

39

7,3

1,3

Další článek Předchozí článek