Další článek Předchozí článek

Fazolové brownies

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 4. 4. 2019


Suroviny na cca 45 ks:

700 g vařených červených fazolí
3 vejce
50 g másla
200 g vlašských ořechů
50 g hořké 70% čokolády
3 polévkové lžíce kakaa
1 polévková lžíce medu nebo čekankového sirupu či umělého sladidla

Postup:

Fazole uvařené dle návodu rozmixujeme tyčkovým mixérem (nebo ve smoothie makeru) na jemnou kaši. Máslo rozpustíme, ořechy nameleme, čokoládu nasekáme na malé kousky. Vše spojíme do těsta. Do pekáčku dáme pečící papír, na který opatrně vlijeme hotové těsto. Pečeme na 200 °C asi 1 hodinu.

Brownies necháme vychladnout a poté opatrně krájíme. Těsto je křehké.

Poznámka: Toto brownies je velice syté, proto jej krájíme na malé kousky. Ačkoliv neobsahuje mouku ani velké množství tuku, stále je tento dezert kalorický a může zvýšit cukr v krvi (fazole obsahují sacharidy). V porovnání s klasickým čokoládovým brownies není fazolové brownies zdrojem pouze prázdných kalorií. Vhodné je např. na svačinu, nebo i ke kávě.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce (30 g, tj. čtvereček o velikosti 2 x 2 cm)

323

5,2

4,5

2,5

2,3

klasický recept (30 g)

562

13,5

10,5

1,2

1,5

Další článek Předchozí článek