Celozrnné vafle s ovocem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 22. 8. 2018
Suroviny na 4 porce:
250 ml polotučného mléka
100 g pšeničné celozrnné mouky
1 ks vejce
10 g medu
100 g malin
100 g borůvek
Špetka prášku do pečiva
Postup:
V míse smícháme mléko s vejcem a přidáme mouku a kypřící prášek. Vše metličkou pečlivě smícháme, dokud není směs hladká. Rozehřejeme si vaflovač a směs vlijeme. Pečeme cca 6 minut. Servírujeme zakápnuté medem a posypané ovocem. Můžeme posypat také skořici.
Tabulka nutričních hodnot:
Pozn.: Ačkoli jsou tyto vafle domácí, zdravé a z celozrnné mouky, stále musí diabetik brát na zřetel, že se jedná o dezert, který zvedá hladinu krevního cukru.
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
Várka – 4 porce |
2891 |
116 |
12 |
28 |
20 |
1 porce |
723 |
29 |
3 |
7 |
5 |