Předchozí článek

Celozrnné vafle s ovocem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 22. 8. 2018


Suroviny na 4 porce:

250 ml polotučného mléka
100 g pšeničné celozrnné mouky
1 ks vejce
10 g medu
100 g malin
100 g borůvek
Špetka prášku do pečiva

Postup:

V míse smícháme mléko s vejcem a přidáme mouku a kypřící prášek. Vše metličkou pečlivě smícháme, dokud není směs hladká. Rozehřejeme si vaflovač a směs vlijeme. Pečeme cca 6 minut. Servírujeme zakápnuté medem a posypané ovocem. Můžeme posypat také skořici.

Tabulka nutričních hodnot:

Pozn.: Ačkoli jsou tyto vafle domácí, zdravé a z celozrnné mouky, stále musí diabetik brát na zřetel, že se jedná o dezert, který zvedá hladinu krevního cukru.

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

Várka – 4 porce

2891

116

12

28

20

1 porce

723

29

3

7

5

Předchozí článek