Další článek Předchozí článek

Proteinové celozrnné bulky

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 19. 3. 2018


Suroviny na 5 porcí:

150 g celozrnné žitné mouky
150 g cottage Meggle Active protein
1 ks vejce
15 g slunečnicových semínek + 5 g na posyp
½ kypřícího prášku
trochu soli
dle potřeby voda

Postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady a hněteme. Pokud se nám těsto zdá příliš hutné, přidáme trochu vody. Na plech si dáme pečící papír a na něj pokládáme vytvarované bulky. Jakmile máme bulky na pečícím papíře, každou posypeme pár slunečnicemi a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 – 25 minut. Jak lze vidět v energetické tabulce, ve srovnání se zdánlivě podobnou slunečnicovou kostkou z Alberta, naše bulka má mnohem méně sacharidů, a přesto více vlákniny. A navíc má také o celých 5 g více proteinů, což je opravdu skvělé!

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

Várka

3587

117

23

45

22

1 porce 63 g

717

23,4

4,6

9

4,4

Slunečnicová kostka Albert 63 g

630

29

3

4

4

Další článek Předchozí článek