Proteinové celozrnné bulky
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 19. 3. 2018
Suroviny na 5 porcí:
150 g celozrnné žitné mouky
150 g cottage Meggle Active protein
1 ks vejce
15 g slunečnicových semínek + 5 g na posyp
½ kypřícího prášku
trochu soli
dle potřeby voda
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady a hněteme. Pokud se nám těsto zdá příliš hutné, přidáme trochu vody. Na plech si dáme pečící papír a na něj pokládáme vytvarované bulky. Jakmile máme bulky na pečícím papíře, každou posypeme pár slunečnicemi a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 – 25 minut. Jak lze vidět v energetické tabulce, ve srovnání se zdánlivě podobnou slunečnicovou kostkou z Alberta, naše bulka má mnohem méně sacharidů, a přesto více vlákniny. A navíc má také o celých 5 g více proteinů, což je opravdu skvělé!
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
Várka |
3587 |
117 |
23 |
45 |
22 |
1 porce 63 g |
717 |
23,4 |
4,6 |
9 |
4,4 |
Slunečnicová kostka Albert 63 g |
630 |
29 |
3 |
4 |
4 |