Kuřecí plátek s kapiovo-cibulovou směsí s hranolky
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 2. 3. 2020

Suroviny na 1 porci:
120 g kuřecích prsou
20 g cibule
20 g čerstvé kapie
30 g mozarelly light
10 g másla
150 g brambor
sůl, pepř, bylinky na grilovanou zeleninu
Postup:
Brambory oloupeme a pokrájíme na hranolky. Hranolky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct do trouby na 200 °C na asi 40 minut. Kdo má fritézu Tefal ActiFry, může ji použít namísto trouby. Kuřecí maso omyjeme, naklepeme na slabší plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a vložíme do něj nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme a poté přidáme i nadrobno pokrájenou kapii. Směs osolíme a okořeníme bylinkami na grilovanou zeleninu. Jakmile je zelenina lehce dozlatova, přendáme ji do misky a na pánev vložíme maso. Opečeme ho z jedné strany, otočíme, navrch přidáme lžičkou cibuli s kapií a směs pokryjeme na plátky pokrájenou mozzarellou. Takto maso opékáme, dokud nebude zcela propečené. Servírujeme s hranolky.
Tabulka nutričních hodnot:
| 
 | Energie (kJ) | Sacharidy (g) | Tuky (g) | Bílkoviny (g) | Vláknina (g) | 
| 1 porce | 1613 | 27 | 13 | 37 | 3 | 
 
					 
								 
					