Vepřové maso na strouhané cuketě
Pracoviště:
Vloženo: 18. 9. 2016
suroviny:
300 g vepřového masa
Sůl, pepř
1 cibule
300 g cukety
Bujón nebo voda na podlévání
Olej
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V hrnci na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Cuketu oloupeme a vydlabeme vnitřek s jadérky. Nastrouháme cuketu na jemném struhadle, přidáme ji k cibuli, restujeme, dokud se z ní nevypaří veškerá tekutina a cibulkovo-cuketový základ nezačne zlátnout. Pak přidáme nudličky masa a necháme ho zatáhnout. Maso osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle chuti dochutíme, šťávu zredukujeme delším varem, nebo dolijeme vývarem, zahušťovat není třeba, o to se postarala nastrouhaná a rozvařená cuketa.