Další článek

Vepřové maso na strouhané cuketě

Autor:
Miroslava Hylenová, Dis.

Pracoviště:

Vloženo: 18. 9. 2016


suroviny:

300 g vepřového masa
Sůl, pepř

cibule
300 g cukety
Bujón
 nebo voda na podlévání
Olej

Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V hrnci  na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Cuketu oloupeme a vydlabeme vnitřek s jadérky. Nastrouháme cuketu  na jemném struhadle, přidáme ji k cibuli, restujeme, dokud se z ní nevypaří veškerá tekutina a cibulkovo-cuketový základ nezačne zlátnout. Pak přidáme nudličky masa a necháme ho zatáhnout. Maso osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a  dusíme doměkka. Podle chuti dochutíme, šťávu zredukujeme delším varem, nebo dolijeme vývarem, zahušťovat není třeba, o to se postarala nastrouhaná a rozvařená cuketa.

Další článek