Další článek

Vepřové maso na strouhané cuketě

Autor:
Miroslava Hylenová, Dis.

Pracoviště:

Vloženo: 18. 9. 2016


Suroviny na 2 porce:

300 g libové vepřové plece
300 g cukety
120 g cibule (1 středně velká)
10 ml oleje
sůl, pepř
vývar (bujón)
nebo voda na podlévání

Postup:

Vepřovo plec nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Cuketu oloupeme, vydlabeme vnitřek s jadérky a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli. Přídáme nastrouhanou cuketu a restujeme, dokud se z ní nevypaří veškerá tekutina a cibulovo-cuketový základ nezačne zlátnout. Pak přidáme nudličky masa a necháme ho zatáhnout. Maso osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle chuti dochutíme, šťávu dle potřeby buď zredukujeme delším varem, nebo dolijeme vývarem. Zahušťovat není třeba, o to se postarala nastrouhaná a rozvařená cuketa.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1411

9,3

17

32

3

Další článek