Další článek Předchozí článek

Diabetici nesmí vůbec jíst cukr

Autor:
redakce

Pracoviště:

Vloženo: 8. 9. 2016


Jeden z těch úplně největších mýtů o cukrovce má pořád velkou sílu. Není to tak, že by diabetici nesměli jíst vůbec žádný cukr. Strava by měla být hlavně vyvážená. Diabetici přijímají cukr především v podobě příloh (brambory, rýže, pečivo apod.)
Cukrovkáři by měli především jíst častěji po menších dávkách, nejlépe asi 5 – 6 krát denně. Dávku je tedy třeba rozložit na celý den, proto patří k diabetu pravidelné stravování! V úhrnu se objem zkonzumované potravy nemusí lišit od necukrovkářů, jídelníček diabetika má ovšem jinou skladbu. Chybí bílý cukr, v hojné míře jsou naopak zařazeny některé skupiny potravin jako ovoce, zelenina, vločky nebo celozrnné pečivo. Kolik sacharidů by měl pacient s cukrovkou každý den sníst, to určuje ošetřující lékař. 

Další článek Předchozí článek