Fotojídelníčky

Typ diety Vyberte, kolik energie a sacharidů denně má vaše dieta obsahovat.

Celkový energetický příjem (CEP)

Svačiny Zvolte, zda chcete do skladby jídel zařadit svačiny.

Kolik dní Vyberte na kolik dnů chcete jídelníček sestavit.

Celkový energetický příjem (CEP) -

  • Energie
  • Sacharidy
  • Bílkoviny
  • Tuky
  • Vláknina

Rozložení porcí jídel během dne

Množství energie
% z CEP kJ/kcal *

*S=množství gramů sacharidů, B= množství gramů bílkovin, T = množství gramů tuků

Jídelníček

Pro dnešní jídelníček je celková hodnota sacharidů

  • 1. den Pondělí12.05.
  • 2. den Úterý13.05.
  • 3. den Středa14.05.
  • 4. den Čtvrtek15.05.
  • 5. den Pátek16.05.
  • 6. den Sobota17.05.
  • 7. den Neděle18.05.

Generovat náhodně

Vymazat

1. den Pondělí12.05.

Snídaně

  • Energie 1298 kJ
  • Sacharidy 37,3 g
  • Bílkoviny 14,5 g
  • Tuky 9,6 g
  • Vláknina 8,6 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem

Suroviny

  • basmati rýže (21 g)
  • mléko polotučné (175 ml)
  • jogurt bílý 3% (100 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (5 g)
  • borůvky (35 g)
  • maliny (35 g)
  • kešu ořechy (7 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme mlékem a pozvolna vaříme až do úplného změknutí rýže. Pokud se všechno mléko odpaří, přiléváme už pouze vodu. Jakmile máme kaši hotovou, přendáme ji do…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem

  • basmati rýže (21 g)
  • mléko polotučné (175 ml)
  • jogurt bílý 3% (100 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (5 g)
  • borůvky (35 g)
  • maliny (35 g)
  • kešu ořechy (7 g)
  • mletá skořice dle chuti

Dopolední svačina

  • Energie 519 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tvaroh s banánem a čokoládou

Suroviny

  • tvaroh odtučněný (40 g)
  • banán (45 g)
  • čokoláda hořká 70 % kakaa (10 g)

Postup přípravy

Banán rozmačkáme vidličkou. Čokoládu necháme rozehřát v mikrovlnné troubě (příp. ve vodní lázni). Obě ingredience vmícháme do tvarohu a servírujeme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tvaroh s banánem a čokoládou

  • tvaroh odtučněný (40 g)
  • banán (45 g)
  • čokoláda hořká 70 % kakaa (10 g)

Oběd

  • Energie 1529 kJ
  • Sacharidy 47,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 13,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem

Suroviny

  • brambory vařené (130 g)
  • vejce uvařené natvrdo (80 g)
  • máslo (5 g)
  • mouka špaldová hladká (10 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)
  • zeleninový vývar (100 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 ml)
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce s rozehřátým tukem přisypeme mouku a za stálého míchání opékáme při střední teplotě asi 1 minutu tak, aby se vytvořila světlá jíška. Poté k ní po částech vléváme studené…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem

  • brambory vařené (130 g)
  • vejce uvařené natvrdo (80 g)
  • máslo (5 g)
  • mouka špaldová hladká (10 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)
  • zeleninový vývar (100 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 ml)
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet

Odpolední svačina

  • Energie 503 kJ
  • Sacharidy 14,8 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 0,7 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové smoothie

Suroviny

  • banán (34 g)
  • jogurt selský 3,8 % tuku (72 g)
  • mléko polotučné (85 ml)

Postup přípravy

Banán rozmixujeme společně s jogurtem a mlékem. Můžeme dochutit vanilkou a čekankovým sirupem, nikoli však vanilkovým cukrem! Ihned vypijeme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové smoothie

  • banán (34 g)
  • jogurt selský 3,8 % tuku (72 g)
  • mléko polotučné (85 ml)

Večeře

  • Energie 1305 kJ
  • Sacharidy 38,2 g
  • Bílkoviny 14,3 g
  • Tuky 9,3 g
  • Vláknina 8,3 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Salát s fazolemi a vejcem

Suroviny

  • ledový salát (43 g)
  • polníček (21 g)
  • rajčata (60 g)
  • salátová okurka (43 g)
  • červené fazole ve sladkoslaném nálevu (72 g)
  • ocet balzamiko (4 g)
  • olivový olej (4 ml)
  • vejce uvařené natvrdo (0,75 ks)
  • celozrnná houska (43 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Ledový salát a polníček natrháme, rajčata a okurku nakrájíme na malé kousky, fazole propláchneme vodou. Smícháme v misce a zalijeme balzamikem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme. Podáváme s vejcem…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Salát s fazolemi a vejcem

  • ledový salát (43 g)
  • polníček (21 g)
  • rajčata (60 g)
  • salátová okurka (43 g)
  • červené fazole ve sladkoslaném nálevu (72 g)
  • ocet balzamiko (4 g)
  • olivový olej (4 ml)
  • vejce uvařené natvrdo (0,75 ks)
  • celozrnná houska (43 g)
  • sůl, pepř
2. den Úterý13.05.

Snídaně

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Sardinky v tomatu s cibulí, polníčkem a kváskovým chlebem

Suroviny

  • sardinky v tomatu (65 g)
  • cibule (10 g)
  • kváskový chléb (50 g)
  • Flora original (8 g)
  • polníček (20 g)
  • olivový olej (5 ml)

Postup přípravy

Sardinky i s tomatovou omáčkou rozmačkáme vidličkou a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Podáváme s chlebem namazaným Florou a s polníčkem zalitým olivovým olejem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Sardinky v tomatu s cibulí, polníčkem a kváskovým chlebem

  • sardinky v tomatu (65 g)
  • cibule (10 g)
  • kváskový chléb (50 g)
  • Flora original (8 g)
  • polníček (20 g)
  • olivový olej (5 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 509 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové lívance

Suroviny

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme. Lžící nabíráme banánovou hmotu a na rozehřáté nepřilnavé pánvi z ní tvarujeme lívance. Opékáme bez tuku z obou stran dozlatova.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové lívance

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Oběd

  • Energie 1548 kJ
  • Sacharidy 46,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

Suroviny

  • kulatozrnná rýže (35 g)
  • mléko polotučné (180 ml)
  • máslo (5 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 g)
  • švestky kompotované dia (60 g)
  • tvaroh polotučný (90 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Rýži uvaříme v roztoku vody a mléka doměkka. Po uvaření do směsi vmícháme máslo, čekankový sirup, švestky a skořici. Polovinu směsi vlijeme do pekáčku, promažeme tvarohem a zalijeme druhou polovinou…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

  • kulatozrnná rýže (35 g)
  • mléko polotučné (180 ml)
  • máslo (5 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 g)
  • švestky kompotované dia (60 g)
  • tvaroh polotučný (90 g)
  • mletá skořice dle chuti

Odpolední svačina

  • Energie 528 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

Suroviny

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Podáváme posypané nasekanými mandlemi.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Večeře

  • Energie 1327 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

Suroviny

  • kulatozrnná rýže (27 g)
  • mléko polotučné (150 ml)
  • máslo (5 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 g)
  • švestky kompotované dia (50 g)
  • tvaroh polotučný (80 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Rýži uvaříme v roztoku vody a mléka doměkka. Po uvaření do směsi vmícháme máslo, čekankový sirup, švestky a skořici. Polovinu směsi vlijeme do pekáčku, promažeme tvarohem a zalijeme druhou polovinou…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

  • kulatozrnná rýže (27 g)
  • mléko polotučné (150 ml)
  • máslo (5 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 g)
  • švestky kompotované dia (50 g)
  • tvaroh polotučný (80 g)
  • mletá skořice dle chuti
3. den Středa14.05.

Snídaně

  • Energie 1268 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kváskový chléb s vajíčkovou pomazánkou a okurkou

Suroviny

  • kváskový chléb (65 g)
  • tvaroh polotučný (50 g)
  • Flora (10 g)
  • vejce uvařené natvrdo (35 g)
  • cibule (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • pažitka (5 g)
  • salátová okurka (40 g)
  • sůl

Postup přípravy

Do tvarohu zašleháme Floru. Přidáme oloupané nastrouhané vejce, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a nasekanou pažitku. Směs důkladně promícháme a osolíme dle chuti. Podáváme s kváskovým chlebem a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kváskový chléb s vajíčkovou pomazánkou a okurkou

  • kváskový chléb (65 g)
  • tvaroh polotučný (50 g)
  • Flora (10 g)
  • vejce uvařené natvrdo (35 g)
  • cibule (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • pažitka (5 g)
  • salátová okurka (40 g)
  • sůl

Dopolední svačina

  • Energie 520 kJ
  • Sacharidy 14,7 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Tuky 4,2 g
  • Vláknina 1,6 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tvaroh s banánem a kokosem

Suroviny

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Postup přípravy

Oloupaný banán rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a kokosem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tvaroh s banánem a kokosem

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Oběd

  • Energie 1558 kJ
  • Sacharidy 45,5 g
  • Bílkoviny 19,1 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 3,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Karbanátek s bramborovou kaší

Suroviny

  • hovězí kýta mletá (47 g)
  • cibule (21 g)
  • vejce (25 g)
  • dětská krupice (8 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • brambory (185 g)
  • mléko polotučné (43 ml)
  • máslo (3 g)
  • sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, vejcem, dětskou krupicí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Směs důkladně promícháme a vytvoříme z ní karbanátky, které…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Karbanátek s bramborovou kaší

  • hovězí kýta mletá (47 g)
  • cibule (21 g)
  • vejce (25 g)
  • dětská krupice (8 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • brambory (185 g)
  • mléko polotučné (43 ml)
  • máslo (3 g)
  • sůl, pepř, majoránka

Odpolední svačina

  • Energie 528 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

Suroviny

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Podáváme posypané nasekanými mandlemi.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Večeře

  • Energie 1298 kJ
  • Sacharidy 36,4 g
  • Bílkoviny 16,3 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 8,8 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Halibut s pečenou zeleninou a pohankou

Suroviny

  • halibut filet bez kůže (63 g)
  • rajčata (85 g)
  • cuketa (60 g)
  • paprika kapie (42 g)
  • mrkev (42 g)
  • cibule (42 g)
  • česnek (6 g)
  • pohanka (28 g)
  • slunečnicový olej (8 ml)
  • citronová šťáva (4 ml)
  • čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, bazalka)
  • čerstvá petrželka
  • sůl, koření na ryby

Postup přípravy

Rajčata, cuketu, papriku, mrkev a cibuli pokrájíme na menší kousky, polovinu česneku pokrájíme nadrobno.  Směs zeleniny promícháme, vložíme do pekáčku, zastříkneme trochou oleje, posypeme čerstvými…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Halibut s pečenou zeleninou a pohankou

  • halibut filet bez kůže (63 g)
  • rajčata (85 g)
  • cuketa (60 g)
  • paprika kapie (42 g)
  • mrkev (42 g)
  • cibule (42 g)
  • česnek (6 g)
  • pohanka (28 g)
  • slunečnicový olej (8 ml)
  • citronová šťáva (4 ml)
  • čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, bazalka)
  • čerstvá petrželka
  • sůl, koření na ryby
4. den Čtvrtek15.05.

Snídaně

  • Energie 1295 kJ
  • Sacharidy 37,5 g
  • Bílkoviny 14,1 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 7,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Ovesná kaše s hruškou a kešu oříšky

Suroviny

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (35 g)
  • mléko polotučné (200 ml)
  • hruška (50 g)
  • kešu ořechy (11 g)

Postup přípravy

Ovesné vločky zalijeme mlékem a na středním stupni povaříme. Po chvíli přidáme oloupanou a pokrájenou hrušku a promícháme. Podáváme posypané kešu oříšky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Ovesná kaše s hruškou a kešu oříšky

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (35 g)
  • mléko polotučné (200 ml)
  • hruška (50 g)
  • kešu ořechy (11 g)

Dopolední svačina

  • Energie 500 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Jogurt s jablkem a ořechy

Suroviny

  • jogurt řecký 0 % tuku (50 g)
  • jablko (60 g)
  • kešu ořechy (8 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Do jogurtu můžeme vmíchat nastrouhané jablko a vzniklou směs posypat ořechy a skořicí. Nebo můžeme jednotlivé potraviny konzumovat samostatně.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Jogurt s jablkem a ořechy

  • jogurt řecký 0 % tuku (50 g)
  • jablko (60 g)
  • kešu ořechy (8 g)
  • mletá skořice dle chuti

Oběd

  • Energie 1541 kJ
  • Sacharidy 45,5 g
  • Bílkoviny 17,0 g
  • Tuky 14,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Zapečené těstoviny s hovězím masem

Suroviny

  • těstoviny semolinové (47 g)
  • hovězí kýta mletá (30 g)
  • řepkový olej (6 ml)
  • červená cibule (20 g)
  • lilek (20 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata krájená konzervovaná (150 g)
  • kukuřice v plechovce (20 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • sůl, pepř, italské bylinky

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme umleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme, pak přidáme na kostičky nakrájený…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Zapečené těstoviny s hovězím masem

  • těstoviny semolinové (47 g)
  • hovězí kýta mletá (30 g)
  • řepkový olej (6 ml)
  • červená cibule (20 g)
  • lilek (20 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata krájená konzervovaná (150 g)
  • kukuřice v plechovce (20 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • sůl, pepř, italské bylinky

Odpolední svačina

  • Energie 513 kJ
  • Sacharidy 13,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Borůvkové smoothie

Suroviny

  • jogurt řecký 5 % tuku (80 g)
  • borůvky (70 g)
  • voda (20 ml)

Postup přípravy

Všechny ingredience rozmixujeme a okamžitě servírujeme. Můžeme podávat na ledu.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Borůvkové smoothie

  • jogurt řecký 5 % tuku (80 g)
  • borůvky (70 g)
  • voda (20 ml)

Večeře

  • Energie 1327 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

Suroviny

  • kulatozrnná rýže (27 g)
  • mléko polotučné (150 ml)
  • máslo (5 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 g)
  • švestky kompotované dia (50 g)
  • tvaroh polotučný (80 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Rýži uvaříme v roztoku vody a mléka doměkka. Po uvaření do směsi vmícháme máslo, čekankový sirup, švestky a skořici. Polovinu směsi vlijeme do pekáčku, promažeme tvarohem a zalijeme druhou polovinou…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

  • kulatozrnná rýže (27 g)
  • mléko polotučné (150 ml)
  • máslo (5 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 g)
  • švestky kompotované dia (50 g)
  • tvaroh polotučný (80 g)
  • mletá skořice dle chuti
5. den Pátek16.05.

Snídaně

  • Energie 1295 kJ
  • Sacharidy 37,5 g
  • Bílkoviny 14,1 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 7,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Ovesná kaše s hruškou a kešu oříšky

Suroviny

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (35 g)
  • mléko polotučné (200 ml)
  • hruška (50 g)
  • kešu ořechy (11 g)

Postup přípravy

Ovesné vločky zalijeme mlékem a na středním stupni povaříme. Po chvíli přidáme oloupanou a pokrájenou hrušku a promícháme. Podáváme posypané kešu oříšky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Ovesná kaše s hruškou a kešu oříšky

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (35 g)
  • mléko polotučné (200 ml)
  • hruška (50 g)
  • kešu ořechy (11 g)

Dopolední svačina

  • Energie 515 kJ
  • Sacharidy 14,6 g
  • Bílkoviny 6,3 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 1,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Broskvový kefír

Suroviny

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Postup přípravy

Kefírové mléko rozmixujeme s omytou broskví. Podáváme s kešu oříšky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Broskvový kefír

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Oběd

  • Energie 1529 kJ
  • Sacharidy 47,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 13,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem

Suroviny

  • brambory vařené (130 g)
  • vejce uvařené natvrdo (80 g)
  • máslo (5 g)
  • mouka špaldová hladká (10 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)
  • zeleninový vývar (100 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 ml)
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce s rozehřátým tukem přisypeme mouku a za stálého míchání opékáme při střední teplotě asi 1 minutu tak, aby se vytvořila světlá jíška. Poté k ní po částech vléváme studené…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem

  • brambory vařené (130 g)
  • vejce uvařené natvrdo (80 g)
  • máslo (5 g)
  • mouka špaldová hladká (10 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)
  • zeleninový vývar (100 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 ml)
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet

Odpolední svačina

  • Energie 541 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

Suroviny

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Postup přípravy

Tortillu namažeme žervé, poklademe šunkou, sýrem a salátem. Srolujeme a podáváme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Večeře

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

Suroviny

  • kuskus (48 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (50 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (30 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a přilijeme sójovou omáčku. Vmícháme kuskus, zalijeme horkou vodou, stáhneme z plotny,…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

  • kuskus (48 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (50 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (30 g)
  • sůl, pepř
6. den Sobota17.05.

Snídaně

  • Energie 1350 kJ
  • Sacharidy 37,6 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,6 g
  • Vláknina 9,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Trhanec z ovesných vloček s banánem

Suroviny

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (33 g)
  • mléko polotučné (90 ml)
  • vejce malé - cca 50 g (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (4 g)
  • banán (70 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Do misky nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a vejcem – vše promícháme metličkou. Připravíme si pánev, vytřeme ji olejem a necháme rozehřát. Poté na ni vlijeme směs z ovesných vloček. Z obou…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Trhanec z ovesných vloček s banánem

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (33 g)
  • mléko polotučné (90 ml)
  • vejce malé - cca 50 g (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (4 g)
  • banán (70 g)
  • mletá skořice dle chuti

Dopolední svačina

  • Energie 528 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

Suroviny

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Podáváme posypané nasekanými mandlemi.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Oběd

  • Energie 1519 kJ
  • Sacharidy 44,3 g
  • Bílkoviny 18,9 g
  • Tuky 11,5 g
  • Vláknina 4,8 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kuřecí špíz s hranolky a česnekovým dipem

Suroviny

  • kuřecí prsa (50 g)
  • červená paprika (35 g)
  • cibule (35 g)
  • žampiony (35 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • brambory (190 g)
  • jogurt bílý smetanový 10% (50 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a umístíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, dle chuti můžeme též okořenit bylinkami. Zastříkneme trochou oleje a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kuřecí špíz s hranolky a česnekovým dipem

  • kuřecí prsa (50 g)
  • červená paprika (35 g)
  • cibule (35 g)
  • žampiony (35 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • brambory (190 g)
  • jogurt bílý smetanový 10% (50 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • sůl, pepř

Odpolední svačina

  • Energie 515 kJ
  • Sacharidy 14,6 g
  • Bílkoviny 6,3 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 1,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Broskvový kefír

Suroviny

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Postup přípravy

Kefírové mléko rozmixujeme s omytou broskví. Podáváme s kešu oříšky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Broskvový kefír

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Večeře

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

Suroviny

  • kuskus (48 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (50 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (30 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a přilijeme sójovou omáčku. Vmícháme kuskus, zalijeme horkou vodou, stáhneme z plotny,…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

  • kuskus (48 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (50 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (30 g)
  • sůl, pepř
7. den Neděle18.05.

Snídaně

  • Energie 1320 kJ
  • Sacharidy 38,8 g
  • Bílkoviny 15,7 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 3,9 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

Suroviny

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Červenou řepu najemno nastrouháme. Smícháme ji s tvarohem, Paloučkem, solí, pepřem a česnekem dle chuti. Mažeme na žitný chléb a zdobíme vlašskými ořechy.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Dopolední svačina

  • Energie 529 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Chléb s pomazánkou z nivy a ředkvičkami

Suroviny

  • kváskový chléb (25 g)
  • tvaroh odtučněný (17 g)
  • niva nastrouhaná (12 g)
  • ředkvičky (70 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s nastrouhanou nivou a okořeníme. Podáváme s chlebem a nakrájenými ředkvičkami.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Chléb s pomazánkou z nivy a ředkvičkami

  • kváskový chléb (25 g)
  • tvaroh odtučněný (17 g)
  • niva nastrouhaná (12 g)
  • ředkvičky (70 g)
  • sůl, pepř

Oběd

  • Energie 1540 kJ
  • Sacharidy 44,4 g
  • Bílkoviny 18,5 g
  • Tuky 12,6 g
  • Vláknina 7,9 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Pstruh lososovitý s brambory a mungem na rajčatech

Suroviny

  • pstruh lososovitý (50 g)
  • koření na ryby (resp. sůl a italské bylinky)
  • brambory vařené (120 g)
  • mungo fazole (25 g)
  • olej (7 ml)
  • cibule (25 g)
  • červená paprika (25 g)
  • rajčata (65 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Pstruh lososovitý s brambory a mungem na rajčatech

  • pstruh lososovitý (50 g)
  • koření na ryby (resp. sůl a italské bylinky)
  • brambory vařené (120 g)
  • mungo fazole (25 g)
  • olej (7 ml)
  • cibule (25 g)
  • červená paprika (25 g)
  • rajčata (65 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli

Odpolední svačina

  • Energie 513 kJ
  • Sacharidy 13,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Borůvkové smoothie

Suroviny

  • jogurt řecký 5 % tuku (80 g)
  • borůvky (70 g)
  • voda (20 ml)

Postup přípravy

Všechny ingredience rozmixujeme a okamžitě servírujeme. Můžeme podávat na ledu.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Borůvkové smoothie

  • jogurt řecký 5 % tuku (80 g)
  • borůvky (70 g)
  • voda (20 ml)

Večeře

  • Energie 1268 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kváskový chléb s vajíčkovou pomazánkou a okurkou

Suroviny

  • kváskový chléb (65 g)
  • tvaroh polotučný (50 g)
  • Flora (10 g)
  • vejce uvařené natvrdo (35 g)
  • cibule (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • pažitka (5 g)
  • salátová okurka (40 g)
  • sůl

Postup přípravy

Do tvarohu zašleháme Floru. Přidáme oloupané nastrouhané vejce, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a nasekanou pažitku. Směs důkladně promícháme a osolíme dle chuti. Podáváme s kváskovým chlebem a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kváskový chléb s vajíčkovou pomazánkou a okurkou

  • kváskový chléb (65 g)
  • tvaroh polotučný (50 g)
  • Flora (10 g)
  • vejce uvařené natvrdo (35 g)
  • cibule (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • pažitka (5 g)
  • salátová okurka (40 g)
  • sůl