Fotojídelníčky

Typ diety Vyberte, kolik energie a sacharidů denně má vaše dieta obsahovat.

Celkový energetický příjem (CEP)

Svačiny Zvolte, zda chcete do skladby jídel zařadit svačiny.

Kolik dní Vyberte na kolik dnů chcete jídelníček sestavit.

Celkový energetický příjem (CEP) -

  • Energie
  • Sacharidy
  • Bílkoviny
  • Tuky
  • Vláknina

Rozložení porcí jídel během dne

Množství energie
% z CEP kJ/kcal *

*S=množství gramů sacharidů, B= množství gramů bílkovin, T = množství gramů tuků

Jídelníček

Pro dnešní jídelníček je celková hodnota sacharidů

  • 1. den Pondělí15.12.
  • 2. den Úterý16.12.
  • 3. den Středa17.12.
  • 4. den Čtvrtek18.12.
  • 5. den Pátek19.12.
  • 6. den Sobota20.12.
  • 7. den Neděle21.12.

Generovat náhodně

Vymazat

1. den Pondělí15.12.

Snídaně

  • Energie 1298 kJ
  • Sacharidy 37,3 g
  • Bílkoviny 14,5 g
  • Tuky 9,6 g
  • Vláknina 8,6 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem

Suroviny

  • basmati rýže (21 g)
  • mléko polotučné (175 ml)
  • jogurt bílý 3% (100 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (5 g)
  • borůvky (35 g)
  • maliny (35 g)
  • kešu ořechy (7 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme mlékem a pozvolna vaříme až do úplného změknutí rýže. Pokud se všechno mléko odpaří, přiléváme už pouze vodu. Jakmile máme kaši hotovou, přendáme ji do…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem

  • basmati rýže (21 g)
  • mléko polotučné (175 ml)
  • jogurt bílý 3% (100 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (5 g)
  • borůvky (35 g)
  • maliny (35 g)
  • kešu ořechy (7 g)
  • mletá skořice dle chuti

Dopolední svačina

  • Energie 529 kJ
  • Sacharidy 16,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Toust se šunkou, sýrem a zeleninou

Suroviny

  • celozrnný toustový chléb (30 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (10 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • kečup (10 g)
  • salátová okurka (20 g)

Postup přípravy

Toust namažeme kečupem, obložíme šunkou a sýrem. Zapečeme v toustovači. Podáváme s nakrájenou okurkou.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Toust se šunkou, sýrem a zeleninou

  • celozrnný toustový chléb (30 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (10 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • kečup (10 g)
  • salátová okurka (20 g)

Oběd

  • Energie 1538 kJ
  • Sacharidy 44,6 g
  • Bílkoviny 18,9 g
  • Tuky 11,9 g
  • Vláknina 4,1 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Čevabčiči se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • hovězí plec mletá (60 g)
  • vejce (11 g)
  • cibule (25 g)
  • slunečnicový olej (3 ml)
  • hořčice plnotučná (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • brambory (215 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Čevabčiči se šťouchaným bramborem

  • hovězí plec mletá (60 g)
  • vejce (11 g)
  • cibule (25 g)
  • slunečnicový olej (3 ml)
  • hořčice plnotučná (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • brambory (215 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Odpolední svačina

  • Energie 515 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 5,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Knäckebrot s tvarohem a rajčaty

Suroviny

  • knäckebrot (15 g)
  • tvaroh polotučný (20 g)
  • rajčata (100 g)
  • mandle loupané (5 g)

Postup přípravy

Knäckebrot namažeme tvarohem. Podáváme s mandlemi a rajčaty.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Knäckebrot s tvarohem a rajčaty

  • knäckebrot (15 g)
  • tvaroh polotučný (20 g)
  • rajčata (100 g)
  • mandle loupané (5 g)

Večeře

  • Energie 1305 kJ
  • Sacharidy 38,2 g
  • Bílkoviny 14,3 g
  • Tuky 9,3 g
  • Vláknina 8,3 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Salát s fazolemi a vejcem

Suroviny

  • ledový salát (43 g)
  • polníček (21 g)
  • rajčata (60 g)
  • salátová okurka (43 g)
  • červené fazole ve sladkoslaném nálevu (72 g)
  • ocet balzamiko (4 g)
  • olivový olej (4 ml)
  • vejce uvařené natvrdo (0,75 ks)
  • celozrnná houska (43 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Ledový salát a polníček natrháme, rajčata a okurku nakrájíme na malé kousky, fazole propláchneme vodou. Smícháme v misce a zalijeme balzamikem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme. Podáváme s vejcem…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Salát s fazolemi a vejcem

  • ledový salát (43 g)
  • polníček (21 g)
  • rajčata (60 g)
  • salátová okurka (43 g)
  • červené fazole ve sladkoslaném nálevu (72 g)
  • ocet balzamiko (4 g)
  • olivový olej (4 ml)
  • vejce uvařené natvrdo (0,75 ks)
  • celozrnná houska (43 g)
  • sůl, pepř
2. den Úterý16.12.

Snídaně

  • Energie 1334 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný chléb obložený šunkou a zeleninou

Suroviny

  • žitný chléb (50 g)
  • máslo (8 g)
  • pražská šunka nejvyšší jakosti 92 % masa (35 g)
  • červená paprika (150 g)
  • mléko polotučné (100 ml)

Postup přípravy

Ukrojíme přesné množství chleba (hmotnost zkontrolujeme na váze). Chléb namažeme uvedeným množstvím másla. Obložíme šunkou a paprikou. Snídaně je doplněna mlékem, které lze vypít samostatně nebo…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný chléb obložený šunkou a zeleninou

  • žitný chléb (50 g)
  • máslo (8 g)
  • pražská šunka nejvyšší jakosti 92 % masa (35 g)
  • červená paprika (150 g)
  • mléko polotučné (100 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 532 kJ
  • Sacharidy 14,3 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 0,3 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnné jednohubky se sýrem a hroznem

Suroviny

  • celozrnný rohlík Globus (20 g)
  • eidam 30% (9 g)
  • hroznové víno růžové (38 g)

Postup přípravy

Rohlík nakrájíme na plátky a obložíme sýrem a hroznovým vínem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnné jednohubky se sýrem a hroznem

  • celozrnný rohlík Globus (20 g)
  • eidam 30% (9 g)
  • hroznové víno růžové (38 g)

Oběd

  • Energie 1533 kJ
  • Sacharidy 46,0 g
  • Bílkoviny 19,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Boloňské špagety

Suroviny

  • špagety (51 g)
  • hovězí kýta mletá (34 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • cibule (17 g)
  • mrkev (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata drcená konzervovaná (85 g)
  • eidam 30% (17 g)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup přípravy

Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený česnek a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Boloňské špagety

  • špagety (51 g)
  • hovězí kýta mletá (34 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • cibule (17 g)
  • mrkev (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata drcená konzervovaná (85 g)
  • eidam 30% (17 g)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Odpolední svačina

  • Energie 524 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 3,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Šopský salát s chlebem

Suroviny

  • salátová okurka (100 g)
  • oranžová paprika (70 g)
  • rajčata (40 g)
  • balkánský sýr (20 g)
  • kvasový chléb (16 g)

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme, nakrájíme na malé kousky a smícháme. Posypeme rozdrobeným nebo na kostičky nakrájeným balkánským sýrem. Podáváme s chlebem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Šopský salát s chlebem

  • salátová okurka (100 g)
  • oranžová paprika (70 g)
  • rajčata (40 g)
  • balkánský sýr (20 g)
  • kvasový chléb (16 g)

Večeře

  • Energie 1320 kJ
  • Sacharidy 38,8 g
  • Bílkoviny 15,7 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 3,9 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

Suroviny

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Červenou řepu najemno nastrouháme. Smícháme ji s tvarohem, Paloučkem, solí, pepřem a česnekem dle chuti. Mažeme na žitný chléb a zdobíme vlašskými ořechy.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek
3. den Středa17.12.

Snídaně

  • Energie 1241 kJ
  • Sacharidy 34,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 5,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitno-pšeničný chléb s budapešťskou pomazánkou

Suroviny

  • žitno-pšeničný chléb (55 g)
  • tvaroh polotučný (100 g)
  • Flora (13 g)
  • jarní cibulka (10 g)
  • červená paprika (10 g)
  • cherry rajčata (100 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, pažitka

Postup přípravy

Červenou papriku, jarní cibulku a pažitku posekáme najemno a smícháme s tvarohem a Florou. Ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Pečlivě promícháme a servírujeme na žitno-pšeničném chlebu s…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitno-pšeničný chléb s budapešťskou pomazánkou

  • žitno-pšeničný chléb (55 g)
  • tvaroh polotučný (100 g)
  • Flora (13 g)
  • jarní cibulka (10 g)
  • červená paprika (10 g)
  • cherry rajčata (100 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, pažitka

Dopolední svačina

  • Energie 515 kJ
  • Sacharidy 14,6 g
  • Bílkoviny 6,3 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 1,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Broskvový kefír

Suroviny

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Postup přípravy

Kefírové mléko rozmixujeme s omytou broskví. Podáváme s kešu oříšky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Broskvový kefír

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Oběd

  • Energie 1558 kJ
  • Sacharidy 45,5 g
  • Bílkoviny 19,1 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 3,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Karbanátek s bramborovou kaší

Suroviny

  • hovězí kýta mletá (47 g)
  • cibule (21 g)
  • vejce (25 g)
  • dětská krupice (8 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • brambory (185 g)
  • mléko polotučné (43 ml)
  • máslo (3 g)
  • sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, vejcem, dětskou krupicí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Směs důkladně promícháme a vytvoříme z ní karbanátky, které…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Karbanátek s bramborovou kaší

  • hovězí kýta mletá (47 g)
  • cibule (21 g)
  • vejce (25 g)
  • dětská krupice (8 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • brambory (185 g)
  • mléko polotučné (43 ml)
  • máslo (3 g)
  • sůl, pepř, majoránka

Odpolední svačina

  • Energie 529 kJ
  • Sacharidy 16,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Toust se šunkou, sýrem a zeleninou

Suroviny

  • celozrnný toustový chléb (30 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (10 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • kečup (10 g)
  • salátová okurka (20 g)

Postup přípravy

Toust namažeme kečupem, obložíme šunkou a sýrem. Zapečeme v toustovači. Podáváme s nakrájenou okurkou.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Toust se šunkou, sýrem a zeleninou

  • celozrnný toustový chléb (30 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (10 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • kečup (10 g)
  • salátová okurka (20 g)

Večeře

  • Energie 1298 kJ
  • Sacharidy 36,4 g
  • Bílkoviny 16,3 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 8,8 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Halibut s pečenou zeleninou a pohankou

Suroviny

  • halibut filet bez kůže (63 g)
  • rajčata (85 g)
  • cuketa (60 g)
  • paprika kapie (42 g)
  • mrkev (42 g)
  • cibule (42 g)
  • česnek (6 g)
  • pohanka (28 g)
  • slunečnicový olej (8 ml)
  • citronová šťáva (4 ml)
  • čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, bazalka)
  • čerstvá petrželka
  • sůl, koření na ryby

Postup přípravy

Rajčata, cuketu, papriku, mrkev a cibuli pokrájíme na menší kousky, polovinu česneku pokrájíme nadrobno.  Směs zeleniny promícháme, vložíme do pekáčku, zastříkneme trochou oleje, posypeme čerstvými…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Halibut s pečenou zeleninou a pohankou

  • halibut filet bez kůže (63 g)
  • rajčata (85 g)
  • cuketa (60 g)
  • paprika kapie (42 g)
  • mrkev (42 g)
  • cibule (42 g)
  • česnek (6 g)
  • pohanka (28 g)
  • slunečnicový olej (8 ml)
  • citronová šťáva (4 ml)
  • čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, bazalka)
  • čerstvá petrželka
  • sůl, koření na ryby
4. den Čtvrtek18.12.

Snídaně

  • Energie 1348 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Vaječná omeleta se zeleninou a kváskovým chlebem

Suroviny

  • paprika kapie (10 g)
  • žampion zahradní (10 g)
  • cibule (5 g)
  • vejce (80 g)
  • řepkový olej (3 ml)
  • kváskový chléb (70 g)
  • sůl

Postup přípravy

Na pánvičce s rozehřátým olejem orestujeme zeleninu. Zalijeme rozšlehaným vejcem a osolíme. Zakryjeme pokličkou a necháme dusit přibližně 2 minuty. Hotovou omeletu přendáme na talíř a podáváme s…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Vaječná omeleta se zeleninou a kváskovým chlebem

  • paprika kapie (10 g)
  • žampion zahradní (10 g)
  • cibule (5 g)
  • vejce (80 g)
  • řepkový olej (3 ml)
  • kváskový chléb (70 g)
  • sůl

Dopolední svačina

  • Energie 529 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Chléb s pomazánkou z nivy a ředkvičkami

Suroviny

  • kváskový chléb (25 g)
  • tvaroh odtučněný (17 g)
  • niva nastrouhaná (12 g)
  • ředkvičky (70 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s nastrouhanou nivou a okořeníme. Podáváme s chlebem a nakrájenými ředkvičkami.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Chléb s pomazánkou z nivy a ředkvičkami

  • kváskový chléb (25 g)
  • tvaroh odtučněný (17 g)
  • niva nastrouhaná (12 g)
  • ředkvičky (70 g)
  • sůl, pepř

Oběd

  • Energie 1565 kJ
  • Sacharidy 45,0 g
  • Bílkoviny 19,0 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 5,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Krůtí maso v mrkvi s vařeným bramborem

Suroviny

  • krůtí stehenní maso (65 g)
  • řepkový olej (8 ml)
  • cibule (15 g)
  • mrkev (80 g)
  • brambory vařené (200 g)
  • sůl, pepř, kari

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, okořeníme a necháme orestovat. Poté do kastrolu přisypeme na kousky nakrájenou mrkev a ještě…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Krůtí maso v mrkvi s vařeným bramborem

  • krůtí stehenní maso (65 g)
  • řepkový olej (8 ml)
  • cibule (15 g)
  • mrkev (80 g)
  • brambory vařené (200 g)
  • sůl, pepř, kari

Odpolední svačina

  • Energie 496 kJ
  • Sacharidy 18,0 g
  • Bílkoviny 5,0 g
  • Tuky 2,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Borůvkový chlebíček

Suroviny

  • borůvkový chlebíček (61 g)

Postup přípravy

Uřízneme stanovené množství borůvkového chlebíčku a servírujeme. Poznámka: Pro přípravu borůvkového chlebíčku potřebujeme následující ingredience: 300 g celozrnné špaldové mouky 8 g kypřícího…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Borůvkový chlebíček

  • borůvkový chlebíček (61 g)

Večeře

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Sardinky v tomatu s cibulí, polníčkem a kváskovým chlebem

Suroviny

  • sardinky v tomatu (65 g)
  • cibule (10 g)
  • kváskový chléb (50 g)
  • Flora original (8 g)
  • polníček (20 g)
  • olivový olej (5 ml)

Postup přípravy

Sardinky i s tomatovou omáčkou rozmačkáme vidličkou a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Podáváme s chlebem namazaným Florou a s polníčkem zalitým olivovým olejem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Sardinky v tomatu s cibulí, polníčkem a kváskovým chlebem

  • sardinky v tomatu (65 g)
  • cibule (10 g)
  • kváskový chléb (50 g)
  • Flora original (8 g)
  • polníček (20 g)
  • olivový olej (5 ml)
5. den Pátek19.12.

Snídaně

  • Energie 1298 kJ
  • Sacharidy 37,3 g
  • Bílkoviny 14,5 g
  • Tuky 9,6 g
  • Vláknina 8,6 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem

Suroviny

  • basmati rýže (21 g)
  • mléko polotučné (175 ml)
  • jogurt bílý 3% (100 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (5 g)
  • borůvky (35 g)
  • maliny (35 g)
  • kešu ořechy (7 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme mlékem a pozvolna vaříme až do úplného změknutí rýže. Pokud se všechno mléko odpaří, přiléváme už pouze vodu. Jakmile máme kaši hotovou, přendáme ji do…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem

  • basmati rýže (21 g)
  • mléko polotučné (175 ml)
  • jogurt bílý 3% (100 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (5 g)
  • borůvky (35 g)
  • maliny (35 g)
  • kešu ořechy (7 g)
  • mletá skořice dle chuti

Dopolední svačina

  • Energie 558 kJ
  • Sacharidy 15,5 g
  • Bílkoviny 6,4 g
  • Tuky 4,9 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Špaldová tyčinka Biolinie s goudou a ananasem

Suroviny

  • špaldová tyčinka se lnem bio Biolinie (15 g)
  • gouda light (15 g)
  • ananas (50 g)

Postup přípravy

Ananas (vážený bez slupky) a sýr nakrájíme na kostičky či trojúhelníčky. Konzumujeme společně s tyčinkou.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Špaldová tyčinka Biolinie s goudou a ananasem

  • špaldová tyčinka se lnem bio Biolinie (15 g)
  • gouda light (15 g)
  • ananas (50 g)

Oběd

  • Energie 1500 kJ
  • Sacharidy 44,5 g
  • Bílkoviny 17,5 g
  • Tuky 11,8 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tortilla s fazolemi

Suroviny

  • Tortilla wraps wholemeal Snack Day Lidl (62 g)
  • červené fazole ve sladkokyselém nálevu (40 g)
  • mrkev (70 g)
  • rajčata krájená konzervovaná (60 g)
  • jogurt bílý řecký 0 % tuku (20 g)
  • cibule (20 g)
  • čedar (20 g)
  • sůl, pepř, chilli, čerstvý koriandr

Postup přípravy

Nejprve si připravíme fazolovou náplň. Fazole krátce orestujeme nasucho na pánvičce, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a zalijeme krájenými rajčaty. Opékáme bez přidaného tuku tak dlouho, dokud směs…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tortilla s fazolemi

  • Tortilla wraps wholemeal Snack Day Lidl (62 g)
  • červené fazole ve sladkokyselém nálevu (40 g)
  • mrkev (70 g)
  • rajčata krájená konzervovaná (60 g)
  • jogurt bílý řecký 0 % tuku (20 g)
  • cibule (20 g)
  • čedar (20 g)
  • sůl, pepř, chilli, čerstvý koriandr

Odpolední svačina

  • Energie 541 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

Suroviny

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Postup přípravy

Tortillu namažeme žervé, poklademe šunkou, sýrem a salátem. Srolujeme a podáváme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Večeře

  • Energie 1281 kJ
  • Sacharidy 37,6 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 10,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tortilla s fazolemi

Suroviny

  • Tortilla wraps wholemeal Snack Day Lidl (31 g)
  • červené fazole ve sladkokyselém nálevu (70 g)
  • mrkev (100 g)
  • rajčata krájená konzervovaná (80 g)
  • cibule (20 g)
  • čedar (20 g)
  • sůl, pepř, chilli, čerstvý koriandr

Postup přípravy

Nejprve si připravíme fazolovou náplň. Fazole krátce orestujeme nasucho na pánvičce, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a zalijeme krájenými rajčaty. Opékáme bez přidaného tuku tak dlouho, dokud směs…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tortilla s fazolemi

  • Tortilla wraps wholemeal Snack Day Lidl (31 g)
  • červené fazole ve sladkokyselém nálevu (70 g)
  • mrkev (100 g)
  • rajčata krájená konzervovaná (80 g)
  • cibule (20 g)
  • čedar (20 g)
  • sůl, pepř, chilli, čerstvý koriandr
6. den Sobota20.12.

Snídaně

  • Energie 1320 kJ
  • Sacharidy 38,8 g
  • Bílkoviny 15,7 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 3,9 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

Suroviny

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Červenou řepu najemno nastrouháme. Smícháme ji s tvarohem, Paloučkem, solí, pepřem a česnekem dle chuti. Mažeme na žitný chléb a zdobíme vlašskými ořechy.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Dopolední svačina

  • Energie 529 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Chléb s pomazánkou z nivy a ředkvičkami

Suroviny

  • kváskový chléb (25 g)
  • tvaroh odtučněný (17 g)
  • niva nastrouhaná (12 g)
  • ředkvičky (70 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s nastrouhanou nivou a okořeníme. Podáváme s chlebem a nakrájenými ředkvičkami.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Chléb s pomazánkou z nivy a ředkvičkami

  • kváskový chléb (25 g)
  • tvaroh odtučněný (17 g)
  • niva nastrouhaná (12 g)
  • ředkvičky (70 g)
  • sůl, pepř

Oběd

  • Energie 1640 kJ
  • Sacharidy 44,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 15,0 g
  • Vláknina 8,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Květákový mozeček s vařeným bramborem

Suroviny

  • květák vařený (200 g)
  • řepkový olej (5 g)
  • vejce (82 g)
  • brambory vařené (180 g)
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř, mletý kmín

Postup přípravy

Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme pokrájenou jarní cibulku, poté přidáme uvařený květák rozebraný na růžičky (příp. pokrájený na drobnější kousky), okořeníme a vše ještě chvíli opékáme. Zalijeme…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Květákový mozeček s vařeným bramborem

  • květák vařený (200 g)
  • řepkový olej (5 g)
  • vejce (82 g)
  • brambory vařené (180 g)
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř, mletý kmín

Odpolední svačina

  • Energie 509 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové lívance

Suroviny

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme. Lžící nabíráme banánovou hmotu a na rozehřáté nepřilnavé pánvi z ní tvarujeme lívance. Opékáme bez tuku z obou stran dozlatova.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové lívance

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Večeře

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

Suroviny

  • kuskus (48 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (50 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (30 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a přilijeme sójovou omáčku. Vmícháme kuskus, zalijeme horkou vodou, stáhneme z plotny,…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

  • kuskus (48 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (50 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (30 g)
  • sůl, pepř
7. den Neděle21.12.

Snídaně

  • Energie 1356 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 13,0 g
  • Tuky 9,0 g
  • Vláknina 17,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tvaroh s ovocem a vločkami

Suroviny

  • tvaroh tučný (70 g)
  • ovesné vločky jemné (40 g)
  • maliny (50 g)
  • borůvky (50 g)
  • kaki (50 g)
  • čekankový sirup originál 5 % cukru (10 g)
  • mléko polotučné (50 ml)

Postup přípravy

Vločky namočíme do mléka a necháme chvíli změknout. Poté promícháme s tvarohem. Ozdobíme ovocem a čekankovým sirupem. Část mléka je možné si ponechat do kávy.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tvaroh s ovocem a vločkami

  • tvaroh tučný (70 g)
  • ovesné vločky jemné (40 g)
  • maliny (50 g)
  • borůvky (50 g)
  • kaki (50 g)
  • čekankový sirup originál 5 % cukru (10 g)
  • mléko polotučné (50 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 509 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové lívance

Suroviny

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme. Lžící nabíráme banánovou hmotu a na rozehřáté nepřilnavé pánvi z ní tvarujeme lívance. Opékáme bez tuku z obou stran dozlatova.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové lívance

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Oběd

  • Energie 1597 kJ
  • Sacharidy 44,8 g
  • Bílkoviny 19,4 g
  • Tuky 12,5 g
  • Vláknina 7,1 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Vietnamské jarní závitky

Suroviny

  • ZÁVITKY:
  • hovězí kýta mletá (60 g)
  • vejce (25 g)
  • mrkev (10 g)
  • kedlubna (10 g)
  • cibule (13 g)
  • Jidášovo ucho sušené (3 g)
  • rýžové nudle (37 g)
  • rybí omáčka (1 ČL)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • rýžový papír (1,5 ks)
  • sůl, pepř, čerstvý koriandr
  • .
  • OMÁČKA:
  • voda (50 ml)
  • mrkev (3 g)
  • kedlubna (3 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (4 g)
  • rybí omáčka (2 ČL)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • šťáva z citronu, chilli paprička, pepř, čerstvý koriandr

Postup přípravy

Sušené Jidášovo ucho dáme do menší misky, zalijeme vařící vodou a necháme 30 minut nabobtnat. Poté ho scedíme a pokrájíme na kousky. Do druhé misky dáme rýžové nudle, zalijeme je horkou vodou, a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Vietnamské jarní závitky

  • ZÁVITKY:
  • hovězí kýta mletá (60 g)
  • vejce (25 g)
  • mrkev (10 g)
  • kedlubna (10 g)
  • cibule (13 g)
  • Jidášovo ucho sušené (3 g)
  • rýžové nudle (37 g)
  • rybí omáčka (1 ČL)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • rýžový papír (1,5 ks)
  • sůl, pepř, čerstvý koriandr
  • .
  • OMÁČKA:
  • voda (50 ml)
  • mrkev (3 g)
  • kedlubna (3 g)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (4 g)
  • rybí omáčka (2 ČL)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • šťáva z citronu, chilli paprička, pepř, čerstvý koriandr

Odpolední svačina

  • Energie 541 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

Suroviny

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Postup přípravy

Tortillu namažeme žervé, poklademe šunkou, sýrem a salátem. Srolujeme a podáváme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Večeře

  • Energie 1278 kJ
  • Sacharidy 38,2 g
  • Bílkoviny 15,4 g
  • Tuky 9,4 g
  • Vláknina 4,1 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Halibut s pečenou cuketou a bramborem

Suroviny

  • halibut filet bez kůže (63 g)
  • cuketa (110 g)
  • brambory (180 g)
  • slunečnicový olej (8 ml)
  • citronová šťáva (4 ml)
  • sůl, koření na ryby, italské bylinky

Postup přípravy

Oškrábané brambory pokrájené na kostičky vsypeme na polovinu pekáčku, zastříkneme trochou oleje, osolíme a okořeníme italskými bylinkami. Na druhou polovinu pekáčku umístíme cuketu pokrájenou na…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Halibut s pečenou cuketou a bramborem

  • halibut filet bez kůže (63 g)
  • cuketa (110 g)
  • brambory (180 g)
  • slunečnicový olej (8 ml)
  • citronová šťáva (4 ml)
  • sůl, koření na ryby, italské bylinky