Fotojídelníčky

Typ diety Vyberte, kolik energie a sacharidů denně má vaše dieta obsahovat.

Celkový energetický příjem (CEP)

Svačiny Zvolte, zda chcete do skladby jídel zařadit svačiny.

Kolik dní Vyberte na kolik dnů chcete jídelníček sestavit.

Celkový energetický příjem (CEP) -

  • Energie
  • Sacharidy
  • Bílkoviny
  • Tuky
  • Vláknina

Rozložení porcí jídel během dne

Množství energie
% z CEP kJ/kcal *

*S=množství gramů sacharidů, B= množství gramů bílkovin, T = množství gramů tuků

Jídelníček

Pro dnešní jídelníček je celková hodnota sacharidů

  • 1. den Neděle09.11.
  • 2. den Pondělí10.11.
  • 3. den Úterý11.11.
  • 4. den Středa12.11.
  • 5. den Čtvrtek13.11.
  • 6. den Pátek14.11.
  • 7. den Sobota15.11.

Generovat náhodně

Vymazat

1. den Neděle09.11.

Snídaně

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 8,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnný toust s margarínem a tvarohem ochuceným džemem

Suroviny

  • celozrnný toustový chléb (50 g)
  • Flora original (5 g)
  • tvaroh polotučný (30 g)
  • Rybízový džem bez přidaného cukru Tesco (30 g)
  • mléko polotučné (250 ml)

Postup přípravy

Toustový chléb pomažeme Florou a na ni rozetřeme tvaroh, který jsme před tím důkladně promíchali s džemem. Podáváme se sklenicí mléka.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnný toust s margarínem a tvarohem ochuceným džemem

  • celozrnný toustový chléb (50 g)
  • Flora original (5 g)
  • tvaroh polotučný (30 g)
  • Rybízový džem bez přidaného cukru Tesco (30 g)
  • mléko polotučné (250 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 541 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

Suroviny

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Postup přípravy

Tortillu namažeme žervé, poklademe šunkou, sýrem a salátem. Srolujeme a podáváme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tortilla se šunkou, sýrem a zeleninou

  • pšeničná celozrnná tortilla (32 g)
  • Gervais Fit protein (5 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (8 g)
  • eidam 30% (5 g)
  • ledový salát (30 g)

Oběd

  • Energie 1533 kJ
  • Sacharidy 46,0 g
  • Bílkoviny 19,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Boloňské špagety

Suroviny

  • špagety (51 g)
  • hovězí kýta mletá (34 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • cibule (17 g)
  • mrkev (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata drcená konzervovaná (85 g)
  • eidam 30% (17 g)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup přípravy

Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený česnek a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Boloňské špagety

  • špagety (51 g)
  • hovězí kýta mletá (34 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • cibule (17 g)
  • mrkev (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata drcená konzervovaná (85 g)
  • eidam 30% (17 g)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Odpolední svačina

  • Energie 505 kJ
  • Sacharidy 14,8 g
  • Bílkoviny 6,4 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 7,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Hermelín Figura s mrkví

Suroviny

  • mrkev (200 g)
  • Sedlčanský hermelín Figura 30 % tuku (21 g)

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme. Konzumujeme společně s malou porcí hermelínu.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Hermelín Figura s mrkví

  • mrkev (200 g)
  • Sedlčanský hermelín Figura 30 % tuku (21 g)

Večeře

  • Energie 1268 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kváskový chléb s vajíčkovou pomazánkou a okurkou

Suroviny

  • kváskový chléb (65 g)
  • tvaroh polotučný (50 g)
  • Flora (10 g)
  • vejce uvařené natvrdo (35 g)
  • cibule (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • pažitka (5 g)
  • salátová okurka (40 g)
  • sůl

Postup přípravy

Do tvarohu zašleháme Floru. Přidáme oloupané nastrouhané vejce, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a nasekanou pažitku. Směs důkladně promícháme a osolíme dle chuti. Podáváme s kváskovým chlebem a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kváskový chléb s vajíčkovou pomazánkou a okurkou

  • kváskový chléb (65 g)
  • tvaroh polotučný (50 g)
  • Flora (10 g)
  • vejce uvařené natvrdo (35 g)
  • cibule (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • pažitka (5 g)
  • salátová okurka (40 g)
  • sůl
2. den Pondělí10.11.

Snídaně

  • Energie 1273 kJ
  • Sacharidy 37,2 g
  • Bílkoviny 15,5 g
  • Tuky 9,5 g
  • Vláknina 4,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnná houska s domácí lučinou

Suroviny

  • celozrnná houska (50 g)
  • domácí lučina (130 g)
  • vepřová dušená šunka nejvyšší jakosti (17 g)
  • cherry rajčata (170 g)

Postup přípravy

Housku namažeme domácí lučinou, obložíme šunkou a rajčaty. Poznámka: Pro přípravu 300 g domácí lučiny potřebujeme 500 g bílého jogurtu Hollandia (3,8 % tuku) a sůl. Jogurt smíchaný se solí dáme do…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnná houska s domácí lučinou

  • celozrnná houska (50 g)
  • domácí lučina (130 g)
  • vepřová dušená šunka nejvyšší jakosti (17 g)
  • cherry rajčata (170 g)

Dopolední svačina

  • Energie 529 kJ
  • Sacharidy 16,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Toust se šunkou, sýrem a zeleninou

Suroviny

  • celozrnný toustový chléb (30 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (10 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • kečup (10 g)
  • salátová okurka (20 g)

Postup přípravy

Toust namažeme kečupem, obložíme šunkou a sýrem. Zapečeme v toustovači. Podáváme s nakrájenou okurkou.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Toust se šunkou, sýrem a zeleninou

  • celozrnný toustový chléb (30 g)
  • šunka nejvyšší jakosti (10 g)
  • eidam 30% (10 g)
  • kečup (10 g)
  • salátová okurka (20 g)

Oběd

  • Energie 1529 kJ
  • Sacharidy 47,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 13,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem

Suroviny

  • brambory vařené (130 g)
  • vejce uvařené natvrdo (80 g)
  • máslo (5 g)
  • mouka špaldová hladká (10 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)
  • zeleninový vývar (100 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 ml)
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce s rozehřátým tukem přisypeme mouku a za stálého míchání opékáme při střední teplotě asi 1 minutu tak, aby se vytvořila světlá jíška. Poté k ní po částech vléváme studené…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem

  • brambory vařené (130 g)
  • vejce uvařené natvrdo (80 g)
  • máslo (5 g)
  • mouka špaldová hladká (10 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)
  • zeleninový vývar (100 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (10 ml)
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet

Odpolední svačina

  • Energie 515 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 5,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Knäckebrot s tvarohem a rajčaty

Suroviny

  • knäckebrot (15 g)
  • tvaroh polotučný (20 g)
  • rajčata (100 g)
  • mandle loupané (5 g)

Postup přípravy

Knäckebrot namažeme tvarohem. Podáváme s mandlemi a rajčaty.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Knäckebrot s tvarohem a rajčaty

  • knäckebrot (15 g)
  • tvaroh polotučný (20 g)
  • rajčata (100 g)
  • mandle loupané (5 g)

Večeře

  • Energie 1296 kJ
  • Sacharidy 37,1 g
  • Bílkoviny 15,9 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 14,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Mungo na rajčatech

Suroviny

  • mungo fazole (53 g)
  • olivový olej (7 ml)
  • cibule (70 g)
  • červená paprika (60 g)
  • rajčata (120 g)
  • slunečnicová semínka (4 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Mungo na rajčatech

  • mungo fazole (53 g)
  • olivový olej (7 ml)
  • cibule (70 g)
  • červená paprika (60 g)
  • rajčata (120 g)
  • slunečnicová semínka (4 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli
3. den Úterý11.11.

Snídaně

  • Energie 1320 kJ
  • Sacharidy 38,8 g
  • Bílkoviny 15,7 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 3,9 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

Suroviny

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Červenou řepu najemno nastrouháme. Smícháme ji s tvarohem, Paloučkem, solí, pepřem a česnekem dle chuti. Mažeme na žitný chléb a zdobíme vlašskými ořechy.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Dopolední svačina

  • Energie 532 kJ
  • Sacharidy 14,6 g
  • Bílkoviny 6,3 g
  • Tuky 4,2 g
  • Vláknina 0,8 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný rohlík s vejcem a okurkou

Suroviny

  • žitný rohlík Globus (30 g)
  • Flora originál (2 g)
  • vejce (20 g)
  • salátová okurka (85 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo (cca 9 minut), oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rohlík nakrájíme na plátky, potřeme Florou, obložíme vejcem, osolíme a opepříme. Podáváme s okurkou nakrájenou na plátky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný rohlík s vejcem a okurkou

  • žitný rohlík Globus (30 g)
  • Flora originál (2 g)
  • vejce (20 g)
  • salátová okurka (85 g)
  • sůl, pepř

Oběd

  • Energie 1558 kJ
  • Sacharidy 45,5 g
  • Bílkoviny 19,1 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 3,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Karbanátek s bramborovou kaší

Suroviny

  • hovězí kýta mletá (47 g)
  • cibule (21 g)
  • vejce (25 g)
  • dětská krupice (8 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • brambory (185 g)
  • mléko polotučné (43 ml)
  • máslo (3 g)
  • sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, vejcem, dětskou krupicí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Směs důkladně promícháme a vytvoříme z ní karbanátky, které…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Karbanátek s bramborovou kaší

  • hovězí kýta mletá (47 g)
  • cibule (21 g)
  • vejce (25 g)
  • dětská krupice (8 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • brambory (185 g)
  • mléko polotučné (43 ml)
  • máslo (3 g)
  • sůl, pepř, majoránka

Odpolední svačina

  • Energie 532 kJ
  • Sacharidy 14,3 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 0,3 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnné jednohubky se sýrem a hroznem

Suroviny

  • celozrnný rohlík Globus (20 g)
  • eidam 30% (9 g)
  • hroznové víno růžové (38 g)

Postup přípravy

Rohlík nakrájíme na plátky a obložíme sýrem a hroznovým vínem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnné jednohubky se sýrem a hroznem

  • celozrnný rohlík Globus (20 g)
  • eidam 30% (9 g)
  • hroznové víno růžové (38 g)

Večeře

  • Energie 1296 kJ
  • Sacharidy 37,1 g
  • Bílkoviny 15,9 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 14,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Mungo na rajčatech

Suroviny

  • mungo fazole (53 g)
  • olivový olej (7 ml)
  • cibule (70 g)
  • červená paprika (60 g)
  • rajčata (120 g)
  • slunečnicová semínka (4 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Mungo na rajčatech

  • mungo fazole (53 g)
  • olivový olej (7 ml)
  • cibule (70 g)
  • červená paprika (60 g)
  • rajčata (120 g)
  • slunečnicová semínka (4 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli
4. den Středa12.11.

Snídaně

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 8,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnný toust s margarínem a tvarohem ochuceným džemem

Suroviny

  • celozrnný toustový chléb (50 g)
  • Flora original (5 g)
  • tvaroh polotučný (30 g)
  • Rybízový džem bez přidaného cukru Tesco (30 g)
  • mléko polotučné (250 ml)

Postup přípravy

Toustový chléb pomažeme Florou a na ni rozetřeme tvaroh, který jsme před tím důkladně promíchali s džemem. Podáváme se sklenicí mléka.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnný toust s margarínem a tvarohem ochuceným džemem

  • celozrnný toustový chléb (50 g)
  • Flora original (5 g)
  • tvaroh polotučný (30 g)
  • Rybízový džem bez přidaného cukru Tesco (30 g)
  • mléko polotučné (250 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 524 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 3,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Šopský salát s chlebem

Suroviny

  • salátová okurka (100 g)
  • oranžová paprika (70 g)
  • rajčata (40 g)
  • balkánský sýr (20 g)
  • kvasový chléb (16 g)

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme, nakrájíme na malé kousky a smícháme. Posypeme rozdrobeným nebo na kostičky nakrájeným balkánským sýrem. Podáváme s chlebem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Šopský salát s chlebem

  • salátová okurka (100 g)
  • oranžová paprika (70 g)
  • rajčata (40 g)
  • balkánský sýr (20 g)
  • kvasový chléb (16 g)

Oběd

  • Energie 1662 kJ
  • Sacharidy 46,0 g
  • Bílkoviny 10,0 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 12,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kuřecí stripsy se salátem Coleslaw a vařeným bramborem

Suroviny

  • brambory vařené (80 g)
  • .
  • STRIPSY:
  • kuřecí prsa (40 g)
  • jogurt bílý do 4 % tuku (50 g)
  • špaldové lupínky (30 g)
  • řepkový olej (5 ml)
  • sůl, pepř, chilli
  • .
  • SALÁT COLESLAW:
  • bílé zelí (100 g)
  • mrkev (20 g)
  • celer (35 g)
  • cibule (25 g)
  • jogurt bílý do 4 % tuku (30 g)
  • ocet (1 ČL)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (0,5 ČL)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

S přípravou tohoto pokrmu je třeba začít den předem. Nejprve si připravíme salát. Zelí nakrouháme na tenké plátky a poté ještě příčně nakrájíme na centimetrové kousky. Vložíme do misky, posolíme a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kuřecí stripsy se salátem Coleslaw a vařeným bramborem

  • brambory vařené (80 g)
  • .
  • STRIPSY:
  • kuřecí prsa (40 g)
  • jogurt bílý do 4 % tuku (50 g)
  • špaldové lupínky (30 g)
  • řepkový olej (5 ml)
  • sůl, pepř, chilli
  • .
  • SALÁT COLESLAW:
  • bílé zelí (100 g)
  • mrkev (20 g)
  • celer (35 g)
  • cibule (25 g)
  • jogurt bílý do 4 % tuku (30 g)
  • ocet (1 ČL)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (0,5 ČL)
  • sůl, pepř

Odpolední svačina

  • Energie 537 kJ
  • Sacharidy 14,8 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Knäckebrot s Paloučkem

Suroviny

  • knäckebrot (17 g)
  • Palouček Lidl - v kelímku (15 g)
  • kuřecí prsní šunka 92 % masa (14 g)
  • cherry rajčata (90 g)

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném množství uložíme na talíř a servírujeme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Knäckebrot s Paloučkem

  • knäckebrot (17 g)
  • Palouček Lidl - v kelímku (15 g)
  • kuřecí prsní šunka 92 % masa (14 g)
  • cherry rajčata (90 g)

Večeře

  • Energie 1361 kJ
  • Sacharidy 37,5 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 6,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou

Suroviny

  • kuskus celozrnný (44 g)
  • kuřecí prsa (32 g)
  • cibule (21 g)
  • cuketa (35 g)
  • cherry rajčata (70 g)
  • salátová okurka (35 g)
  • červená paprika (42 g)
  • rukola (7 g)
  • olivový olej (9 ml)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Kuskus připravíme podle návodu. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a spolu s najemno pokrájenou cibulkou nasucho opečeme na teflonové pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu,…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou

  • kuskus celozrnný (44 g)
  • kuřecí prsa (32 g)
  • cibule (21 g)
  • cuketa (35 g)
  • cherry rajčata (70 g)
  • salátová okurka (35 g)
  • červená paprika (42 g)
  • rukola (7 g)
  • olivový olej (9 ml)
  • sůl, pepř
5. den Čtvrtek13.11.

Snídaně

  • Energie 1350 kJ
  • Sacharidy 37,6 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,6 g
  • Vláknina 9,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Trhanec z ovesných vloček s banánem

Suroviny

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (33 g)
  • mléko polotučné (90 ml)
  • vejce malé - cca 50 g (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (4 g)
  • banán (70 g)
  • mletá skořice dle chuti

Postup přípravy

Do misky nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a vejcem – vše promícháme metličkou. Připravíme si pánev, vytřeme ji olejem a necháme rozehřát. Poté na ni vlijeme směs z ovesných vloček. Z obou…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Trhanec z ovesných vloček s banánem

  • ovesné vločky jemné s vlákninou (33 g)
  • mléko polotučné (90 ml)
  • vejce malé - cca 50 g (1 ks)
  • slunečnicový olej (2 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (4 g)
  • banán (70 g)
  • mletá skořice dle chuti

Dopolední svačina

  • Energie 532 kJ
  • Sacharidy 14,3 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 0,3 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnné jednohubky se sýrem a hroznem

Suroviny

  • celozrnný rohlík Globus (20 g)
  • eidam 30% (9 g)
  • hroznové víno růžové (38 g)

Postup přípravy

Rohlík nakrájíme na plátky a obložíme sýrem a hroznovým vínem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnné jednohubky se sýrem a hroznem

  • celozrnný rohlík Globus (20 g)
  • eidam 30% (9 g)
  • hroznové víno růžové (38 g)

Oběd

  • Energie 1581 kJ
  • Sacharidy 44,0 g
  • Bílkoviny 20,0 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 7,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Marinovaný kuřecí steak s hranolky

Suroviny

  • kuřecí prsa (60 g)
  • brambory (190 g)
  • slunečnicový olej (10 ml)
  • hořčice plnotučná (10 g)
  • čerstvá zelenina - rajčata, salátová okurka, ledový salát (200 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Oloupané brambory pokrájíme na hranolky. V misce je promícháme s polovinou oleje a solí a poté vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme přibližně 30…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Marinovaný kuřecí steak s hranolky

  • kuřecí prsa (60 g)
  • brambory (190 g)
  • slunečnicový olej (10 ml)
  • hořčice plnotučná (10 g)
  • čerstvá zelenina - rajčata, salátová okurka, ledový salát (200 g)
  • sůl, pepř

Odpolední svačina

  • Energie 520 kJ
  • Sacharidy 14,7 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Tuky 4,2 g
  • Vláknina 1,6 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tvaroh s banánem a kokosem

Suroviny

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Postup přípravy

Oloupaný banán rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a kokosem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tvaroh s banánem a kokosem

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Večeře

  • Energie 1241 kJ
  • Sacharidy 34,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 5,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitno-pšeničný chléb s budapešťskou pomazánkou

Suroviny

  • žitno-pšeničný chléb (55 g)
  • tvaroh polotučný (100 g)
  • Flora (13 g)
  • jarní cibulka (10 g)
  • červená paprika (10 g)
  • cherry rajčata (100 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, pažitka

Postup přípravy

Červenou papriku, jarní cibulku a pažitku posekáme najemno a smícháme s tvarohem a Florou. Ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Pečlivě promícháme a servírujeme na žitno-pšeničném chlebu s…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitno-pšeničný chléb s budapešťskou pomazánkou

  • žitno-pšeničný chléb (55 g)
  • tvaroh polotučný (100 g)
  • Flora (13 g)
  • jarní cibulka (10 g)
  • červená paprika (10 g)
  • cherry rajčata (100 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, pažitka
6. den Pátek14.11.

Snídaně

  • Energie 1275 kJ
  • Sacharidy 39,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

Suroviny

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tuňáka slijeme (hmotnost uvedená v surovinách odpovídá hmotnosti masa po slití) a vsypeme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou jarní cibulku, olivový olej a všechny suroviny promícháme.…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Dopolední svačina

  • Energie 505 kJ
  • Sacharidy 14,8 g
  • Bílkoviny 6,4 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 7,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Hermelín Figura s mrkví

Suroviny

  • mrkev (200 g)
  • Sedlčanský hermelín Figura 30 % tuku (21 g)

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme. Konzumujeme společně s malou porcí hermelínu.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Hermelín Figura s mrkví

  • mrkev (200 g)
  • Sedlčanský hermelín Figura 30 % tuku (21 g)

Oběd

  • Energie 1511 kJ
  • Sacharidy 45,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 7,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Špagety s rajčaty a mozzarellou

Suroviny

  • špagety celozrnné vařené (120 g)
  • olivový olej na vaření (5 g)
  • cibule (20 g)
  • mrkev (20 g)
  • celer (20 g)
  • petržel (20 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata krájená konzervovaná (200 g)
  • mozzarella light (40 g)
  • sůl, pepř, oregano

Postup přípravy

Špagety uvaříme dle návodu na skus. Na pánvi s rozehřátým olejem necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky, poté přidáme česnek a najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opékáme 5 minut,…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Špagety s rajčaty a mozzarellou

  • špagety celozrnné vařené (120 g)
  • olivový olej na vaření (5 g)
  • cibule (20 g)
  • mrkev (20 g)
  • celer (20 g)
  • petržel (20 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata krájená konzervovaná (200 g)
  • mozzarella light (40 g)
  • sůl, pepř, oregano

Odpolední svačina

  • Energie 524 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 3,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Šopský salát s chlebem

Suroviny

  • salátová okurka (100 g)
  • oranžová paprika (70 g)
  • rajčata (40 g)
  • balkánský sýr (20 g)
  • kvasový chléb (16 g)

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme, nakrájíme na malé kousky a smícháme. Posypeme rozdrobeným nebo na kostičky nakrájeným balkánským sýrem. Podáváme s chlebem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Šopský salát s chlebem

  • salátová okurka (100 g)
  • oranžová paprika (70 g)
  • rajčata (40 g)
  • balkánský sýr (20 g)
  • kvasový chléb (16 g)

Večeře

  • Energie 1293 kJ
  • Sacharidy 39,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Krůtí maso v mrkvi s vařeným bramborem

Suroviny

  • krůtí stehenní maso (65 g)
  • řepkový olej (8 ml)
  • cibule (15 g)
  • mrkev (80 g)
  • brambory vařené (170 g)
  • sůl, pepř, kari

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, okořeníme a necháme orestovat. Poté do kastrolu přisypeme na kousky nakrájenou mrkev a ještě…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Krůtí maso v mrkvi s vařeným bramborem

  • krůtí stehenní maso (65 g)
  • řepkový olej (8 ml)
  • cibule (15 g)
  • mrkev (80 g)
  • brambory vařené (170 g)
  • sůl, pepř, kari
7. den Sobota15.11.

Snídaně

  • Energie 1320 kJ
  • Sacharidy 38,8 g
  • Bílkoviny 15,7 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 3,9 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

Suroviny

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Červenou řepu najemno nastrouháme. Smícháme ji s tvarohem, Paloučkem, solí, pepřem a česnekem dle chuti. Mažeme na žitný chléb a zdobíme vlašskými ořechy.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný chléb s pomazánkou z červené řepy

  • žitný chléb (60 g)
  • červená řepa vařená (60 g)
  • tvaroh odtučněný (70 g)
  • Palouček Lidl (20 g)
  • vlašské ořechy (5 g)
  • sůl, pepř, česnek

Dopolední svačina

  • Energie 528 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

Suroviny

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Podáváme posypané nasekanými mandlemi.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Ovocný salát s jogurtem a mandlemi

  • jablko (40 g)
  • pomeranč (40 g)
  • banán (10 g)
  • jogurt řecký 0 % tuku (45 g)
  • mandle natural (7 g)

Oběd

  • Energie 1538 kJ
  • Sacharidy 44,6 g
  • Bílkoviny 18,9 g
  • Tuky 11,9 g
  • Vláknina 4,1 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Čevabčiči se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • hovězí plec mletá (60 g)
  • vejce (11 g)
  • cibule (25 g)
  • slunečnicový olej (3 ml)
  • hořčice plnotučná (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • brambory (215 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Čevabčiči se šťouchaným bramborem

  • hovězí plec mletá (60 g)
  • vejce (11 g)
  • cibule (25 g)
  • slunečnicový olej (3 ml)
  • hořčice plnotučná (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • brambory (215 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Odpolední svačina

  • Energie 509 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové lívance

Suroviny

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme. Lžící nabíráme banánovou hmotu a na rozehřáté nepřilnavé pánvi z ní tvarujeme lívance. Opékáme bez tuku z obou stran dozlatova.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové lívance

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Večeře

  • Energie 1377 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Rajčata s mozzarellou

Suroviny

  • rajčata (200 g)
  • mozzarella light (55 g)
  • olivový olej (5 ml)
  • žitný celozrnný chléb Fit den Penam (80 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Na talířek naservírujeme mozzarellu a rajčata. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem. Podáváme s žitných chlebem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Rajčata s mozzarellou

  • rajčata (200 g)
  • mozzarella light (55 g)
  • olivový olej (5 ml)
  • žitný celozrnný chléb Fit den Penam (80 g)
  • sůl, pepř