Fotojídelníčky

Typ diety Vyberte, kolik energie a sacharidů denně má vaše dieta obsahovat.

Celkový energetický příjem (CEP)

Svačiny Zvolte, zda chcete do skladby jídel zařadit svačiny.

Kolik dní Vyberte na kolik dnů chcete jídelníček sestavit.

Celkový energetický příjem (CEP) -

  • Energie
  • Sacharidy
  • Bílkoviny
  • Tuky
  • Vláknina

Rozložení porcí jídel během dne

Množství energie
% z CEP kJ/kcal *

*S=množství gramů sacharidů, B= množství gramů bílkovin, T = množství gramů tuků

Jídelníček

Pro dnešní jídelníček je celková hodnota sacharidů

  • 1. den Pátek02.05.
  • 2. den Sobota03.05.
  • 3. den Neděle04.05.
  • 4. den Pondělí05.05.
  • 5. den Úterý06.05.
  • 6. den Středa07.05.
  • 7. den Čtvrtek08.05.

Generovat náhodně

Vymazat

1. den Pátek02.05.

Snídaně

  • Energie 1273 kJ
  • Sacharidy 37,2 g
  • Bílkoviny 15,5 g
  • Tuky 9,5 g
  • Vláknina 4,5 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnná houska s domácí lučinou

Suroviny

  • celozrnná houska (50 g)
  • domácí lučina (130 g)
  • vepřová dušená šunka nejvyšší jakosti (17 g)
  • cherry rajčata (170 g)

Postup přípravy

Housku namažeme domácí lučinou, obložíme šunkou a rajčaty. Poznámka: Pro přípravu 300 g domácí lučiny potřebujeme 500 g bílého jogurtu Hollandia (3,8 % tuku) a sůl. Jogurt smíchaný se solí dáme do…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnná houska s domácí lučinou

  • celozrnná houska (50 g)
  • domácí lučina (130 g)
  • vepřová dušená šunka nejvyšší jakosti (17 g)
  • cherry rajčata (170 g)

Dopolední svačina

  • Energie 532 kJ
  • Sacharidy 14,6 g
  • Bílkoviny 6,3 g
  • Tuky 4,2 g
  • Vláknina 0,8 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Žitný rohlík s vejcem a okurkou

Suroviny

  • žitný rohlík Globus (30 g)
  • Flora originál (2 g)
  • vejce (20 g)
  • salátová okurka (85 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo (cca 9 minut), oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rohlík nakrájíme na plátky, potřeme Florou, obložíme vejcem, osolíme a opepříme. Podáváme s okurkou nakrájenou na plátky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Žitný rohlík s vejcem a okurkou

  • žitný rohlík Globus (30 g)
  • Flora originál (2 g)
  • vejce (20 g)
  • salátová okurka (85 g)
  • sůl, pepř

Oběd

  • Energie 1538 kJ
  • Sacharidy 44,6 g
  • Bílkoviny 18,9 g
  • Tuky 11,9 g
  • Vláknina 4,1 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Čevabčiči se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • hovězí plec mletá (60 g)
  • vejce (11 g)
  • cibule (25 g)
  • slunečnicový olej (3 ml)
  • hořčice plnotučná (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • brambory (215 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Čevabčiči se šťouchaným bramborem

  • hovězí plec mletá (60 g)
  • vejce (11 g)
  • cibule (25 g)
  • slunečnicový olej (3 ml)
  • hořčice plnotučná (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • brambory (215 g)
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Odpolední svačina

  • Energie 520 kJ
  • Sacharidy 14,7 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Tuky 4,2 g
  • Vláknina 1,6 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tvaroh s banánem a kokosem

Suroviny

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Postup přípravy

Oloupaný banán rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a kokosem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tvaroh s banánem a kokosem

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Večeře

  • Energie 1275 kJ
  • Sacharidy 39,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

Suroviny

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tuňáka slijeme (hmotnost uvedená v surovinách odpovídá hmotnosti masa po slití) a vsypeme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou jarní cibulku, olivový olej a všechny suroviny promícháme.…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř
2. den Sobota03.05.

Snídaně

  • Energie 1275 kJ
  • Sacharidy 39,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

Suroviny

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tuňáka slijeme (hmotnost uvedená v surovinách odpovídá hmotnosti masa po slití) a vsypeme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou jarní cibulku, olivový olej a všechny suroviny promícháme.…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Dopolední svačina

  • Energie 513 kJ
  • Sacharidy 13,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Borůvkové smoothie

Suroviny

  • jogurt řecký 5 % tuku (80 g)
  • borůvky (70 g)
  • voda (20 ml)

Postup přípravy

Všechny ingredience rozmixujeme a okamžitě servírujeme. Můžeme podávat na ledu.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Borůvkové smoothie

  • jogurt řecký 5 % tuku (80 g)
  • borůvky (70 g)
  • voda (20 ml)

Oběd

  • Energie 1559 kJ
  • Sacharidy 44,6 g
  • Bílkoviny 18,9 g
  • Tuky 12,2 g
  • Vláknina 7,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kuřecí rolka s bramborovo-mrkvovým pyré

Suroviny

  • kuřecí prsa (47 g)
  • vepřová šunka nejvyšší jakosti (6 g)
  • mozzarella (6 g)
  • baby špenát (3 g)
  • slunečnicový olej (4 ml)
  • brambory (140 g)
  • mrkev (140 g)
  • máslo (5 g)
  • kukuřice předvařená - klas (50 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na plátky a v případě potřeby naklepeme (pokud je některý z plátků přliš silný). Osolíme a opepříme. Na maso položíme šunku, mozzarellu a špenát. Obložené plátky masa stočíme do…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kuřecí rolka s bramborovo-mrkvovým pyré

  • kuřecí prsa (47 g)
  • vepřová šunka nejvyšší jakosti (6 g)
  • mozzarella (6 g)
  • baby špenát (3 g)
  • slunečnicový olej (4 ml)
  • brambory (140 g)
  • mrkev (140 g)
  • máslo (5 g)
  • kukuřice předvařená - klas (50 g)
  • sůl, pepř

Odpolední svačina

  • Energie 496 kJ
  • Sacharidy 18,0 g
  • Bílkoviny 5,0 g
  • Tuky 2,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Borůvkový chlebíček

Suroviny

  • borůvkový chlebíček (61 g)

Postup přípravy

Uřízneme stanovené množství borůvkového chlebíčku a servírujeme. Poznámka: Pro přípravu borůvkového chlebíčku potřebujeme následující ingredience: 300 g celozrnné špaldové mouky 8 g kypřícího…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Borůvkový chlebíček

  • borůvkový chlebíček (61 g)

Večeře

  • Energie 1275 kJ
  • Sacharidy 39,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

Suroviny

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tuňáka slijeme (hmotnost uvedená v surovinách odpovídá hmotnosti masa po slití) a vsypeme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou jarní cibulku, olivový olej a všechny suroviny promícháme.…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř
3. den Neděle04.05.

Snídaně

  • Energie 1275 kJ
  • Sacharidy 39,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

Suroviny

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tuňáka slijeme (hmotnost uvedená v surovinách odpovídá hmotnosti masa po slití) a vsypeme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou jarní cibulku, olivový olej a všechny suroviny promícháme.…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tuňák ve vlastní šťávě s jarní cibulkou a kváskovým chlebem

  • tuňák ve vlastní šťávě (45 g)
  • jarní cibulka (20 g)
  • olivový olej extra panenský (10 ml)
  • kváskový chléb (75 g)
  • sůl, pepř

Dopolední svačina

  • Energie 509 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 6,0 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové lívance

Suroviny

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme. Lžící nabíráme banánovou hmotu a na rozehřáté nepřilnavé pánvi z ní tvarujeme lívance. Opékáme bez tuku z obou stran dozlatova.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové lívance

  • banán (65 g)
  • vejce (40 g)

Oběd

  • Energie 1533 kJ
  • Sacharidy 46,0 g
  • Bílkoviny 19,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Boloňské špagety

Suroviny

  • špagety (51 g)
  • hovězí kýta mletá (34 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • cibule (17 g)
  • mrkev (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata drcená konzervovaná (85 g)
  • eidam 30% (17 g)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup přípravy

Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený česnek a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Boloňské špagety

  • špagety (51 g)
  • hovězí kýta mletá (34 g)
  • slunečnicový olej (5 ml)
  • cibule (17 g)
  • mrkev (17 g)
  • stroužek česneku (1 ks)
  • rajčata drcená konzervovaná (85 g)
  • eidam 30% (17 g)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Odpolední svačina

  • Energie 503 kJ
  • Sacharidy 14,8 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 0,7 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové smoothie

Suroviny

  • banán (34 g)
  • jogurt selský 3,8 % tuku (72 g)
  • mléko polotučné (85 ml)

Postup přípravy

Banán rozmixujeme společně s jogurtem a mlékem. Můžeme dochutit vanilkou a čekankovým sirupem, nikoli však vanilkovým cukrem! Ihned vypijeme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové smoothie

  • banán (34 g)
  • jogurt selský 3,8 % tuku (72 g)
  • mléko polotučné (85 ml)

Večeře

  • Energie 1348 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Vaječná omeleta se zeleninou a kváskovým chlebem

Suroviny

  • paprika kapie (10 g)
  • žampion zahradní (10 g)
  • cibule (5 g)
  • vejce (80 g)
  • řepkový olej (3 ml)
  • kváskový chléb (70 g)
  • sůl

Postup přípravy

Na pánvičce s rozehřátým olejem orestujeme zeleninu. Zalijeme rozšlehaným vejcem a osolíme. Zakryjeme pokličkou a necháme dusit přibližně 2 minuty. Hotovou omeletu přendáme na talíř a podáváme s…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Vaječná omeleta se zeleninou a kváskovým chlebem

  • paprika kapie (10 g)
  • žampion zahradní (10 g)
  • cibule (5 g)
  • vejce (80 g)
  • řepkový olej (3 ml)
  • kváskový chléb (70 g)
  • sůl
4. den Pondělí05.05.

Snídaně

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 8,0 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Celozrnný toust s margarínem a tvarohem ochuceným džemem

Suroviny

  • celozrnný toustový chléb (50 g)
  • Flora original (5 g)
  • tvaroh polotučný (30 g)
  • Rybízový džem bez přidaného cukru Tesco (30 g)
  • mléko polotučné (250 ml)

Postup přípravy

Toustový chléb pomažeme Florou a na ni rozetřeme tvaroh, který jsme před tím důkladně promíchali s džemem. Podáváme se sklenicí mléka.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Celozrnný toust s margarínem a tvarohem ochuceným džemem

  • celozrnný toustový chléb (50 g)
  • Flora original (5 g)
  • tvaroh polotučný (30 g)
  • Rybízový džem bez přidaného cukru Tesco (30 g)
  • mléko polotučné (250 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 508 kJ
  • Sacharidy 14,0 g
  • Bílkoviny 5,0 g
  • Tuky 4,0 g
  • Vláknina 5,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Chia puding s višněmi

Suroviny

  • chia semínka (8 g)
  • višně vypeckované (70 g)
  • mléko polotučné (80 ml)

Postup přípravy

Všechny ingredience rozmixujeme. Hotovou směs vlijeme do skleničky a necháme 30 minut odležet v lednici, aby zhoustla do požadované konzistence.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Chia puding s višněmi

  • chia semínka (8 g)
  • višně vypeckované (70 g)
  • mléko polotučné (80 ml)

Oběd

  • Energie 1521 kJ
  • Sacharidy 44,5 g
  • Bílkoviny 18,7 g
  • Tuky 12,2 g
  • Vláknina 1,3 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kuřecí nudličky na žampionech s rýží

Suroviny

  • kuřecí prsa (55 g)
  • žampiony (42 g)
  • cibule (17 g)
  • slunečnicový olej (11 ml)
  • mouka hladká (8 g)
  • rýže (46 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Osolíme, opepříme a restujeme. Jakmile je maso ze všech stran opečené, přidáme nejprve najemno nakrájenou cibuli a po chvilce…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kuřecí nudličky na žampionech s rýží

  • kuřecí prsa (55 g)
  • žampiony (42 g)
  • cibule (17 g)
  • slunečnicový olej (11 ml)
  • mouka hladká (8 g)
  • rýže (46 g)
  • sůl, pepř

Odpolední svačina

  • Energie 512 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 3,0 g
  • Vláknina 5,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Knäckebrot s tuňákovou pomazánkou a zeleninou

Suroviny

  • celozrnný knäckebrot (20 g)
  • cottage (30 g)
  • tuňák ve vlastní šťávě (8 g)
  • cibule šalotka (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • salátová okurka (50 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s cottagem, tuňákem a hořčicí. Okořeníme. Můžeme rozmixovat. Podáváme s knäckebrotem a salátovou okurkou.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Knäckebrot s tuňákovou pomazánkou a zeleninou

  • celozrnný knäckebrot (20 g)
  • cottage (30 g)
  • tuňák ve vlastní šťávě (8 g)
  • cibule šalotka (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • salátová okurka (50 g)
  • sůl, pepř

Večeře

  • Energie 1293 kJ
  • Sacharidy 39,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 10,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Krůtí maso v mrkvi s vařeným bramborem

Suroviny

  • krůtí stehenní maso (65 g)
  • řepkový olej (8 ml)
  • cibule (15 g)
  • mrkev (80 g)
  • brambory vařené (170 g)
  • sůl, pepř, kari

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, okořeníme a necháme orestovat. Poté do kastrolu přisypeme na kousky nakrájenou mrkev a ještě…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Krůtí maso v mrkvi s vařeným bramborem

  • krůtí stehenní maso (65 g)
  • řepkový olej (8 ml)
  • cibule (15 g)
  • mrkev (80 g)
  • brambory vařené (170 g)
  • sůl, pepř, kari
5. den Úterý06.05.

Snídaně

  • Energie 1323 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Míchané vejce se slunečnicovým chlebem

Suroviny

  • žitno-pšeničný chléb slunečnicový Lidl (65 g)
  • vejce střední - cca 55 g (1 ks)
  • rajčata (150 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)

Postup přípravy

Odvážíme si množství chleba a rajčat. Rajčata nakrájíme a umístíme na talíř. Na teflonovou pánvičku bez přidaného tuku rozklepneme vejce, osolíme. Když bílek ztuhne, rozmělníme žloutek, vše…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Míchané vejce se slunečnicovým chlebem

  • žitno-pšeničný chléb slunečnicový Lidl (65 g)
  • vejce střední - cca 55 g (1 ks)
  • rajčata (150 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 503 kJ
  • Sacharidy 14,8 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 0,7 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Banánové smoothie

Suroviny

  • banán (34 g)
  • jogurt selský 3,8 % tuku (72 g)
  • mléko polotučné (85 ml)

Postup přípravy

Banán rozmixujeme společně s jogurtem a mlékem. Můžeme dochutit vanilkou a čekankovým sirupem, nikoli však vanilkovým cukrem! Ihned vypijeme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Banánové smoothie

  • banán (34 g)
  • jogurt selský 3,8 % tuku (72 g)
  • mléko polotučné (85 ml)

Oběd

  • Energie 1561 kJ
  • Sacharidy 47,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 15,0 g
  • Vláknina 11,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Pikantní polévka z červené čočky

Suroviny

  • červená čočka (45 g)
  • řepkový olej (10 ml)
  • červená cibule (30 g)
  • mrkev (30 g)
  • brambory (30 g)
  • zeleninový vývar
  • zakysaná smetana 10% (30 g)
  • celozrnný chléb (20 g)
  • sůl, červená paprika, chilli, majoránka

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky a chvíli restujeme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vsypeme…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Pikantní polévka z červené čočky

  • červená čočka (45 g)
  • řepkový olej (10 ml)
  • červená cibule (30 g)
  • mrkev (30 g)
  • brambory (30 g)
  • zeleninový vývar
  • zakysaná smetana 10% (30 g)
  • celozrnný chléb (20 g)
  • sůl, červená paprika, chilli, majoránka

Odpolední svačina

  • Energie 520 kJ
  • Sacharidy 14,7 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Tuky 4,2 g
  • Vláknina 1,6 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Tvaroh s banánem a kokosem

Suroviny

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Postup přípravy

Oloupaný banán rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a kokosem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Tvaroh s banánem a kokosem

  • tvaroh polotučný (58 g)
  • banán (55 g)
  • strouhaný kokos (3 g)

Večeře

  • Energie 1262 kJ
  • Sacharidy 38,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 11,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Pikantní polévka z červené čočky

Suroviny

  • červená čočka (50 g)
  • řepkový olej (7 ml)
  • červená cibule (30 g)
  • mrkev (20 g)
  • brambory (20 g)
  • zeleninový vývar
  • zakysaná smetana 10% (30 g)
  • sůl, červená paprika, chilli, majoránka

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky a chvíli restujeme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vsypeme…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Pikantní polévka z červené čočky

  • červená čočka (50 g)
  • řepkový olej (7 ml)
  • červená cibule (30 g)
  • mrkev (20 g)
  • brambory (20 g)
  • zeleninový vývar
  • zakysaná smetana 10% (30 g)
  • sůl, červená paprika, chilli, majoránka
6. den Středa07.05.

Snídaně

  • Energie 1228 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 15,0 g
  • Tuky 9,0 g
  • Vláknina 3,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Řecký jogurt s ananasem, kokosem a makovkou

Suroviny

  • jogurt řecký 0 % tuku (90 g)
  • ananas čerstvý (50 g)
  • strouhaný kokos (5 g)
  • makovka (50 g)

Postup přípravy

Jogurt smícháme s ananasem nakrájeným na drobné kousky a kokosem. Podáváme s makovkou.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Řecký jogurt s ananasem, kokosem a makovkou

  • jogurt řecký 0 % tuku (90 g)
  • ananas čerstvý (50 g)
  • strouhaný kokos (5 g)
  • makovka (50 g)

Dopolední svačina

  • Energie 512 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 3,0 g
  • Vláknina 5,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Knäckebrot s tuňákovou pomazánkou a zeleninou

Suroviny

  • celozrnný knäckebrot (20 g)
  • cottage (30 g)
  • tuňák ve vlastní šťávě (8 g)
  • cibule šalotka (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • salátová okurka (50 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s cottagem, tuňákem a hořčicí. Okořeníme. Můžeme rozmixovat. Podáváme s knäckebrotem a salátovou okurkou.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Knäckebrot s tuňákovou pomazánkou a zeleninou

  • celozrnný knäckebrot (20 g)
  • cottage (30 g)
  • tuňák ve vlastní šťávě (8 g)
  • cibule šalotka (5 g)
  • hořčice (5 g)
  • salátová okurka (50 g)
  • sůl, pepř

Oběd

  • Energie 1524 kJ
  • Sacharidy 46,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

Suroviny

  • kuskus (60 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (60 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (35 g)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a přilijeme sójovou omáčku. Vmícháme kuskus, zalijeme horkou vodou, stáhneme z plotny,…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Mrkvový kuskus s opečeným sýrem

  • kuskus (60 g)
  • řepkový olej (3 g)
  • cibule (10 g)
  • česnek (3 g)
  • mrkev (50 g)
  • sójová omáčka (10 ml)
  • horká voda (60 ml)
  • Sýr na pánev klasik Madeta (35 g)
  • sůl, pepř

Odpolední svačina

  • Energie 537 kJ
  • Sacharidy 14,8 g
  • Bílkoviny 5,9 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 4,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Knäckebrot s Paloučkem

Suroviny

  • knäckebrot (17 g)
  • Palouček Lidl - v kelímku (15 g)
  • kuřecí prsní šunka 92 % masa (14 g)
  • cherry rajčata (90 g)

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném množství uložíme na talíř a servírujeme.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Knäckebrot s Paloučkem

  • knäckebrot (17 g)
  • Palouček Lidl - v kelímku (15 g)
  • kuřecí prsní šunka 92 % masa (14 g)
  • cherry rajčata (90 g)

Večeře

  • Energie 1296 kJ
  • Sacharidy 37,1 g
  • Bílkoviny 15,9 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 14,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Mungo na rajčatech

Suroviny

  • mungo fazole (53 g)
  • olivový olej (7 ml)
  • cibule (70 g)
  • červená paprika (60 g)
  • rajčata (120 g)
  • slunečnicová semínka (4 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Mungo na rajčatech

  • mungo fazole (53 g)
  • olivový olej (7 ml)
  • cibule (70 g)
  • červená paprika (60 g)
  • rajčata (120 g)
  • slunečnicová semínka (4 g)
  • sůl, pepř, česnek, chilli
7. den Čtvrtek08.05.

Snídaně

  • Energie 1323 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 16,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Míchané vejce se slunečnicovým chlebem

Suroviny

  • žitno-pšeničný chléb slunečnicový Lidl (65 g)
  • vejce střední - cca 55 g (1 ks)
  • rajčata (150 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)

Postup přípravy

Odvážíme si množství chleba a rajčat. Rajčata nakrájíme a umístíme na talíř. Na teflonovou pánvičku bez přidaného tuku rozklepneme vejce, osolíme. Když bílek ztuhne, rozmělníme žloutek, vše…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Míchané vejce se slunečnicovým chlebem

  • žitno-pšeničný chléb slunečnicový Lidl (65 g)
  • vejce střední - cca 55 g (1 ks)
  • rajčata (150 g)
  • mléko nízkotučné 0,5% (100 ml)

Dopolední svačina

  • Energie 515 kJ
  • Sacharidy 14,6 g
  • Bílkoviny 6,3 g
  • Tuky 4,1 g
  • Vláknina 1,2 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Broskvový kefír

Suroviny

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Postup přípravy

Kefírové mléko rozmixujeme s omytou broskví. Podáváme s kešu oříšky.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Broskvový kefír

  • mléko kefírové 1,1% (150 g)
  • broskev (75 g)
  • kešu ořechy (5 g)

Oběd

  • Energie 1574 kJ
  • Sacharidy 45,0 g
  • Bílkoviny 19,0 g
  • Tuky 13,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Vepřový řízek s bramborovým salátem

Suroviny

  • ŘÍZEK
  • vepřová panenka (64 g)
  • mouka hladká (5 g)
  • vejce (5 g)
  • mléko polotučné (5 ml)
  • strouhanka (11 g)
  • slunečnicový olej (4 ml)
  • sůl, pepř, kousek citronu
  • .
  • BRAMBOROVÝ SALÁT
  • brambory (155 g)
  • cibule (13 g)
  • kyselá okurka (17 g)
  • ocet (5 ml)
  • slunečnicový olej (4 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (3 g)
  • sůl, pepř, nálev z okurek

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky (případně naklepeme), osolíme, opepříme a obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci rozmíchaném s mlékem a trochou soli a nakonec ve strouhance. Položíme na plech…

Přejít na detail receptu

Suroviny

Vepřový řízek s bramborovým salátem

  • ŘÍZEK
  • vepřová panenka (64 g)
  • mouka hladká (5 g)
  • vejce (5 g)
  • mléko polotučné (5 ml)
  • strouhanka (11 g)
  • slunečnicový olej (4 ml)
  • sůl, pepř, kousek citronu
  • .
  • BRAMBOROVÝ SALÁT
  • brambory (155 g)
  • cibule (13 g)
  • kyselá okurka (17 g)
  • ocet (5 ml)
  • slunečnicový olej (4 ml)
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny (3 g)
  • sůl, pepř, nálev z okurek

Odpolední svačina

  • Energie 515 kJ
  • Sacharidy 15,0 g
  • Bílkoviny 5,0 g
  • Tuky 5,0 g
  • Vláknina 1,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Kefírové mléko s celozrnnou houskou a Florou

Suroviny

  • mléko kefírové 1,5% (120 ml)
  • celozrnná houska (20 g)
  • Flora light (10 g)

Postup přípravy

Housku namažeme Florou. Podáváme s kefírovým mlékem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Kefírové mléko s celozrnnou houskou a Florou

  • mléko kefírové 1,5% (120 ml)
  • celozrnná houska (20 g)
  • Flora light (10 g)

Večeře

  • Energie 1292 kJ
  • Sacharidy 37,0 g
  • Bílkoviny 14,0 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 2,0 g

Přejít na detail receptu

Postup přípravy

Sardinky v tomatu s cibulí, polníčkem a kváskovým chlebem

Suroviny

  • sardinky v tomatu (65 g)
  • cibule (10 g)
  • kváskový chléb (50 g)
  • Flora original (8 g)
  • polníček (20 g)
  • olivový olej (5 ml)

Postup přípravy

Sardinky i s tomatovou omáčkou rozmačkáme vidličkou a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Podáváme s chlebem namazaným Florou a s polníčkem zalitým olivovým olejem.

Přejít na detail receptu

Suroviny

Sardinky v tomatu s cibulí, polníčkem a kváskovým chlebem

  • sardinky v tomatu (65 g)
  • cibule (10 g)
  • kváskový chléb (50 g)
  • Flora original (8 g)
  • polníček (20 g)
  • olivový olej (5 ml)