MUDr. Barbora Doležalová

Pracoviště: INTENDIA klinika s.r.o. Chrudim

Pracuje jako ambulantní diabetolog a endokrinolog v Chrudimi ve společnosti INTENDIA klinika s.r.o.

Věnuje se výuce nelékařských zdravotnických pracovníku na Univerzitě Pardubice a zapojuje se aktivně do odborných vzdělávacích akcí v rámci celoživotního vzdělávání lékařů.

Publikuje články orientované zejména na běžnou klinickou praxi.

Je hrdou absolventkou 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, kde promovala v roce 2000. Diabetologii se začala věnovat již na svém prvním pracovišti v Nemocnici Vysoké Mýto. Od roku 2002 pracovala v Pardubické krajské nemocnici a v roce 2008 odešla do soukromé ambulance, nejprve jako zaměstnanec pana MUDr. Jiřího Hradce a od února 2017 jako vedoucí lékařka a jednatelka.

Atestovala v roce 2004 z vnitřního lékařství I. stupně, v roce 2012 z diabetologie a v roce 2015 z endokrinologie.

„Jsem ráda, že mám dvě odbornosti. Práce je pestrá a stále je v čem se realizovat a hlavně zlepšovat. Obě odbornosti jsou si sice blízké, ale v některých aspektech se přístup k diagnostice i léčbě zásadně odlišuje. Zatímco srdcem jsem diabetolog a nedovolila bych, abychom některou novinku našim pacientům nenabízeli, z endokrinologie se soustředím hlavně na nejrozšířenější onemocnění štítné žlázy.

Když jsem poprvé vstoupila do poradny pro diabetiky, rozhodně jsem netušila, že vstupuji na úplně novou planetu, která mě i po takové době bude stále překvapovat, inspirovat i bavit. Na planetě Diabetes jsem zažila dobu jejího velkého vzestupu a jsem vděčná, že jsem se dočkala i zásadních změn. Za prvé, že u diabetu prvního typu je měření důležitější než způsob aplikace inzulínu. A za druhé, že u diabetu druhého typu není intenzifikovaný inzulínový režim vrcholem naší terapeutické magie. Jsem vděčná, že jsem se trefila do tak inspirující doby a potkala tolik obdivuhodných lidí mezi kolegy i pacienty.“