Nutriční hodnoty

  • Energie 1734 kJ
  • Sacharidy 49,2 g
  • Bílkoviny 21,0 g
  • Tuky 13,6 g
  • Vláknina 18,8 g

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky.

Suroviny na 1 porci

  • mungo fazole 70 g
  • olivový olej 10 ml
  • cibule 95 g
  • červená paprika 70 g
  • rajčata 170 g
  • slunečnicová semínka 5 g
  • sůl, pepř, česnek, chilli