Nutriční hodnoty

  • Energie 1296 kJ
  • Sacharidy 37,1 g
  • Bílkoviny 15,9 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 14,2 g

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky.

Suroviny na 1 porci

  • mungo fazole 53 g
  • olivový olej 7 ml
  • cibule 70 g
  • červená paprika 60 g
  • rajčata 120 g
  • slunečnicová semínka 4 g
  • sůl, pepř, česnek, chilli