Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1582 kJ
  • Sacharidy 44,5 g
  • Bílkoviny 17,3 g
  • Tuky 11,1 g
  • Vláknina 7,1 g

Postup přípravy

Kuskus připravíme podle návodu.

Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a spolu s najemno pokrájenou cibulkou nasucho opečeme na teflonové pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do změknutí.

Rajčata, okurku, papriku a rukolu pokrájené na malé kousky vložíme do misky. Přidáme trochu olivového oleje (pro lepší využití vitaminů rozpustných v tucích) a promícháme.

Kuskus, kuřecí maso a zeleninu smícháme dohromady a servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • kuskus celozrnný 52 g
  • kuřecí prsa 36 g
  • cibule 25 g
  • cuketa 42 g
  • cherry rajčata 85 g
  • salátová okurka 42 g
  • červená paprika 50 g
  • rukola 8 g
  • olivový olej 10 ml
  • sůl, pepř