Halibut s pečenou cuketou a bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
 - Vloženo: 25. 03. 2024
 - Autor: Mgr. Petra Jandová
 
Nutriční hodnoty
- Energie 1520 kJ
 - Sacharidy 44,6 g
 - Bílkoviny 18,2 g
 - Tuky 11,6 g
 - Vláknina 4,8 g
 
Postup přípravy
Oškrábané brambory pokrájené na kostičky vsypeme na polovinu pekáčku, zastříkneme trochou oleje, osolíme a okořeníme italskými bylinkami. Na druhou polovinu pekáčku umístíme cuketu pokrájenou na kolečka. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 40 minut, v průběhu pečení několikrát promícháme.
Filet halibuta posypeme kořením na ryby a vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Pokapeme citronovou šťávou a vložíme do trouby k pečící se zelenině na přibližně 30 minut.
Obsah obou pekáčků přendáme na talíř a servírujeme.
Suroviny na 1 porci
- halibut filet bez kůže 75 g
 - cuketa 130 g
 - brambory 210 g
 - slunečnicový olej 10 ml
 - citronová šťáva 5 ml
 - sůl, koření na ryby, italské bylinky