Gnocchi s rajčatovou omáčkou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1289 kJ
  • Sacharidy 38,4 g
  • Bílkoviny 14,6 g
  • Tuky 9,9 g
  • Vláknina 1,2 g

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Nasekaný česnek a bazalku vložíme do pánve s rozehřátým olejem a asi 5 minut restujeme. Poté zalijeme trochou vody. Když se voda začne vařit, přidáme žampiony, drcená rajčata a sůl. Za občasného míchání vaříme na mírném stupni přibližně 5 minut. Poté do pánve přidáme uvařené gnocchi a nastrouhanou mozzarellu. Směs promícháme, přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut (do zezlátnutí sýru).

Suroviny na 1 porci

  • gnocchi 100 g
  • olivový olej 4 ml
  • žampiony ve slaném nálevu 20 g
  • rajčata drcená konzervovaná 120 g
  • mozzarella light 30 g
  • parmazán 10 g
  • česnek, čerstvá bazalka, sůl