Zapečené těstoviny s hovězím masem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2628 kJ
  • Sacharidy 74,0 g
  • Bílkoviny 29,0 g
  • Tuky 21,0 g
  • Vláknina 7,0 g

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme umleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme, pak přidáme na kostičky nakrájený lilek, prolisovaný nebo nasekaný česnek, olivy a italské bylinky. Po chvilce restování do pánve přidáme loupaná krájená rajčata a promícháme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Do zapékací mísy vložíme scezené těstoviny, na ně navrstvíme masovou směs a kukuřici. Posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 25 minut a poté ihned servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • těstoviny semolinové 90 g
  • hovězí kýta mletá 40 g
  • řepkový olej 10 ml
  • červená cibule 20 g
  • lilek 20 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • černé olivy 15 g
  • rajčata krájená konzervovaná 170 g
  • kukuřice v plechovce 20 g
  • eidam 30% 20 g
  • sůl, pepř, italské bylinky