Vepřový řízek s bramborovým salátem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 3444 kJ
  • Sacharidy 99,0 g
  • Bílkoviny 41,0 g
  • Tuky 27,0 g
  • Vláknina 13,0 g

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky (případně naklepeme), osolíme, opepříme a obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci rozmíchaném s mlékem a trochou soli a nakonec ve strouhance. Položíme na plech vyložený pečicím papírem, zastříkneme olejem a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C. Pečeme do zezlátnutí řízků, asi 35 minut.

Mezitím si přichystáme bramborový salát. Brambory, které jsme předem uvařili ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Smícháme s najemno nakrájenou cibulí a kyselou okurkou nakrájenou na plátky. Směs osolíme a opepříme, přilijeme ocet a čekankový sirup a vše opatrně promícháme. Na dochucení můžeme přidat trochu nálevu z kyselých okurek.

Suroviny na 1 porci

  • ŘÍZEK
  • vepřová panenka 135 g
  • mouka hladká 11 g
  • vejce 11 g
  • mléko polotučné 11 ml
  • strouhanka 25 g
  • slunečnicový olej 10 ml
  • sůl, pepř, kousek citronu
  • .
  • BRAMBOROVÝ SALÁT
  • brambory 345 g
  • cibule 28 g
  • kyselá okurka 38 g
  • ocet 11 ml
  • slunečnicový olej 7 ml
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 5 g
  • sůl, pepř, nálev z okurek