Vepřová panenka na špenátovém lůžku s bramborem a salátem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1852 kJ
  • Sacharidy 51,4 g
  • Bílkoviny 21,6 g
  • Tuky 14,5 g
  • Vláknina 10,7 g

Postup přípravy

Vepřovou panenku omyjeme, případně očistíme od blan, osolíme a opepříme.  Na pánvi s rozehřátým olejem ji v celku na mírném stupni restujeme pod pokličkou 15–20 minut. Průběžně maso otáčíme, aby se opeklo ze všech stran. Kdo ho má raději propečenější, restuje o pár minut déle. Upečenou panenku nakrájíme na plátky.

V kastrůlku na rozehřátém oleji zlehka opečeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, osolíme a chvíli dusíme. V závěru dušení ochutíme prolisovaným česnekem.

Salát připravíme z nadrobno nakrájené okurky, papriky a rajčat, ke kterým přidáme kukuřici a rukolu. Zakápneme olejem, osolíme a opepříme.

Na talíř naservírujeme špenát a na něj položíme plátky panenky. Podáváme s uvařenými brambory posypanými bylinkami (dle chuti petrželka, pažitka apod.) a salátem.

Suroviny na 1 porci

  • vepřová panenka 53 g
  • špenát listový mražený (může být i čerstvý) 110 g
  • cibule 30 g
  • olej 5 ml
  • brambory 180 g
  • sůl, pepř, česnek, bylinky
  • .
  • SALÁT
  • salátová okurka 80 g
  • červená paprika 80 g
  • rajčata 80 g
  • kukuřice v plechovce 20 g
  • rukola 10 g
  • olivový olej extra panenský 5 ml
  • sůl, pepř