Španělský ptáček s rýží sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2538 kJ
  • Sacharidy 73,5 g
  • Bílkoviny 33,9 g
  • Tuky 19,4 g
  • Vláknina 2,5 g

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájené na tenčí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Na maso položíme plátek šunky, hranolek kyselé okurky a kousek natvrdo uvařeného vejce. Obložené plátky masa zabalíme do tvaru rolky a převážeme kuchyňským provázkem nebo nití. V kastrolu na troše oleje osmahneme najemno pokrájenou cibulku.  Po chvilce přidáme ptáčky a ze všech stran je orestujeme. Poté je podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a odložíme stranou. Do výpeku přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Dusíme přibližně 30 minut, dokud se brambora zcela nerozvaří a nezahustí tak omáčku. Tu dle chuti dosolíme a opepříme, přidat můžeme i trochu hořčice či nálevu z okurek.

Podáváme s vařenou rýží.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta 110 g
  • šunka nejvyšší jakosti 10 g
  • kyselá okurka 14 g
  • vejce uvařené natvrdo 9 g
  • hořčice plnotučná 10 g
  • cibule 28 g
  • brambory 100 g
  • slunečnicový olej 8 ml
  • rýže 64 g
  • sůl, pepř