Pikantní polévka z červené čočky sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2017 kJ
  • Sacharidy 61,0 g
  • Bílkoviny 23,0 g
  • Tuky 16,0 g
  • Vláknina 16,0 g

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky a chvíli restujeme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vsypeme propláchnutou červenou čočku (červená čočka se nemusí předem namáčet). Pokud jsme zeleninový vývar neměli osolený, polévku nyní osolíme, okořeníme červenou paprikou, trochou chilli (dle chuti) a majoránkou. Necháme vařit pod pokličkou do změknutí čočky (asi 10 minut).  Přibližně polovinu polévky odebereme a zbylé množství rozmixujeme tyčovým mixérem, čímž polévku zahustíme.

Na závěr do polévky vložíme nadrobno nakrájené tofu, ozdobíme ji kysanou smetanou a podáváme s chlebem.

Suroviny na 1 porci

  • červená čočka 60 g
  • řepkový olej 10 ml
  • červená cibule 30 g
  • mrkev 20 g
  • brambory 20 g
  • zeleninový vývar
  • tofu natural 20 g
  • zakysaná smetana 10% 30 g
  • celozrnný chléb 35 g
  • sůl, červená paprika, chilli, majoránka