Nutriční hodnoty

  • Energie 2130 kJ
  • Sacharidy 63,3 g
  • Bílkoviny 23,3 g
  • Tuky 16,5 g
  • Vláknina 19,2 g

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky.

Podáváme s žitným chlebem.

Suroviny na 1 porci

  • mungo fazole 65 g
  • olivový olej 10 ml
  • cibule 70 g
  • červená paprika 60 g
  • rajčata 100 g
  • slunečnicová semínka 10 g
  • žitný chléb 45 g
  • sůl, pepř, česnek, chilli