Nutriční hodnoty

  • Energie 1499 kJ
  • Sacharidy 43,8 g
  • Bílkoviny 18,2 g
  • Tuky 11,0 g
  • Vláknina 16,6 g

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky.

Suroviny na 1 porci

  • mungo fazole 60 g
  • olivový olej 8 ml
  • cibule 85 g
  • červená paprika 80 g
  • rajčata 150 g
  • slunečnicová semínka 4 g
  • sůl, pepř, česnek, chilli