Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2256 kJ
  • Sacharidy 62,1 g
  • Bílkoviny 24,8 g
  • Tuky 16,4 g
  • Vláknina 9,9 g

Postup přípravy

Kuskus připravíme podle návodu.

Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a spolu s najemno pokrájenou cibulkou nasucho opečeme na teflonové pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do změknutí.

Rajčata, okurku, papriku a rukolu pokrájené na malé kousky vložíme do misky. Přidáme trochu olivového oleje (pro lepší využití vitaminů rozpustných v tucích) a promícháme.

Kuskus, kuřecí maso a zeleninu smícháme dohromady a servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • kuskus celozrnný 73 g
  • kuřecí prsa 53 g
  • cibule 35 g
  • cuketa 60 g
  • cherry rajčata 110 g
  • salátová okurka 60 g
  • červená paprika 70 g
  • rukola 10 g
  • olivový olej 15 ml
  • sůl, pepř