Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1812 kJ
  • Sacharidy 49,8 g
  • Bílkoviny 20,1 g
  • Tuky 13,2 g
  • Vláknina 8,1 g

Postup přípravy

Kuskus připravíme podle návodu.

Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a spolu s najemno pokrájenou cibulkou nasucho opečeme na teflonové pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do změknutí.

Rajčata, okurku, papriku a rukolu pokrájené na malé kousky vložíme do misky. Přidáme trochu olivového oleje (pro lepší využití vitaminů rozpustných v tucích) a promícháme.

Kuskus, kuřecí maso a zeleninu smícháme dohromady a servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • kuskus celozrnný 57 g
  • kuřecí prsa 43 g
  • cibule 30 g
  • cuketa 50 g
  • cherry rajčata 100 g
  • salátová okurka 50 g
  • červená paprika 60 g
  • rukola 10 g
  • olivový olej 12 ml
  • sůl, pepř