Karbanátek s bramborovou kaší sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 3474 kJ
  • Sacharidy 99,4 g
  • Bílkoviny 40,1 g
  • Tuky 26,6 g
  • Vláknina 20,1 g

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, vejcem, dětskou krupicí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Směs důkladně promícháme a vytvoříme z ní karbanátky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 45 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Zatímco se karbanátky pečou, přichystáme si bramborovou kaši a okurkový salát. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zalijeme teplým mlékem, přidáme kousek másla a rozmixujeme dohladka. Okurku oloupeme a nastrouháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a smícháme s čekankovým sirupem a octem. K zajištění požadované nutriční hodnoty je tento pokrm doplněn kouskem banánu. Dle chuti ho lze sníst i s časovým odstupem jako malou svačinu.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta mletá 100 g
  • cibule 47 g
  • vejce 50 g
  • dětská krupice 17 g
  • stroužek česneku 2 ks
  • slunečnicový olej 6 ml
  • brambory 280 g
  • mléko polotučné 70 ml
  • máslo 6 g
  • salátová okurka 200 g
  • čekankový sirup originál 5 % cukru 15 g
  • ocet dle chuti
  • sůl, pepř, majoránka
  • banán 50 g