Karbanátek s bramborovou kaší sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2589 kJ
  • Sacharidy 75,2 g
  • Bílkoviny 30,8 g
  • Tuky 19,3 g
  • Vláknina 11,7 g

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, vejcem, dětskou krupicí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Směs důkladně promícháme a vytvoříme z ní karbanátky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 45 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Zatímco se karbanátky pečou, přichystáme si bramborovou kaši a okurkový salát. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zalijeme teplým mlékem, přidáme kousek másla a rozmixujeme dohladka. Okurku oloupeme a nastrouháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a smícháme s čekankovým sirupem a octem.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta mletá 80 g
  • cibule 35 g
  • vejce 25 g
  • dětská krupice 13 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • slunečnicový olej 5 ml
  • brambory 290 g
  • mléko polotučné 70 ml
  • máslo 4 g
  • salátová okurka 130 g
  • čekankový sirup originál 5 % cukru 7 g
  • ocet dle chuti
  • sůl, pepř, majoránka