Karbanátek s bramborovou kaší sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2077 kJ
  • Sacharidy 60,7 g
  • Bílkoviny 24,5 g
  • Tuky 16,4 g
  • Vláknina 4,7 g

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, vejcem, dětskou krupicí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Směs důkladně promícháme a vytvoříme z ní karbanátky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 45 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Zatímco se karbanátky pečou, přichystáme si bramborovou kaši. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zalijeme teplým mlékem, přidáme kousek másla a rozmixujeme dohladka.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta mletá 63 g
  • cibule 25 g
  • vejce 25 g
  • dětská krupice 10 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • slunečnicový olej 4 ml
  • brambory 250 g
  • mléko polotučné 56 ml
  • máslo 4 g
  • sůl, pepř, majoránka