Hovězí maso s mrkví a bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2550 kJ
  • Sacharidy 74,3 g
  • Bílkoviny 30,4 g
  • Tuky 20,4 g
  • Vláknina 13,3 g

Postup přípravy

Plátek hovězího masa vložíme do hrnce (nejlépe tlakového), zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Zchladlé maso pokrájíme na kousky. Brambory a mrkev nakrájíme na větší kousky a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na plátky, česnek nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, maso a brambory s mrkví a lehce osmahneme. Můžeme servírovat.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta 105 g
  • brambory 270 g
  • mrkev 190 g
  • slunečnicový olej 11 ml
  • cibule 100 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • sůl, pepř, divoké koření