Hovězí maso s mrkví a bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1515 kJ
  • Sacharidy 44,3 g
  • Bílkoviny 18,6 g
  • Tuky 11,8 g
  • Vláknina 8,0 g

Postup přípravy

Plátek hovězího masa vložíme do hrnce (nejlépe tlakového), zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Zchladlé maso pokrájíme na kousky. Brambory a mrkev nakrájíme na větší kousky a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na plátky, česnek nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, maso a brambory s mrkví a lehce osmahneme. Můžeme servírovat.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta 65 g
  • brambory 160 g
  • mrkev 115 g
  • slunečnicový olej 6 ml
  • cibule 60 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • sůl, pepř, divoké koření