Hovězí maso na houbách s rýží sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2312 kJ
  • Sacharidy 69,0 g
  • Bílkoviny 27,0 g
  • Tuky 18,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Postup přípravy

V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, přisypeme k němu na kousky pokrájené houby a ještě chvilku podusíme. Nakonec ke směsi přidáme najemno nastrouhané brambory, které necháme za občasného míchání rozvařit, a tak omáčku zahustíme.

Podáváme s uvařenou basmati rýží.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta 90 g
  • cibule 30 g
  • řepkový olej 10 ml
  • houby čerstvé 100 g
  • brambory 30 g
  • basmati rýže 70 g
  • sůl, pepř