Hovězí guláš s těstovinami sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2041 kJ
  • Sacharidy 58,3 g
  • Bílkoviny 26,1 g
  • Tuky 15,8 g
  • Vláknina 3,8 g

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce s trochou rozpáleného oleje a necháme zezlatovět. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka opečeme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, vše promícháme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme doměkka pod poklicí za občasného promíchání a dolití vody. Jakmile je maso měkké, důkladně si v troše vody rozmícháme metličkou mouku a postupně ji za stálého míchání přiléváme do guláše. Pořádně rozmícháme a ještě přibližně 20 minut dusíme za občasného promíchání. Nakonec dochutíme majoránkou, případně můžeme ještě dosolit či přidat česnek.

Podáváme s uvařenými těstovinami.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta 80 g
  • cibule 45 g
  • slunečnicový olej 8 ml
  • mouka hladká 10 g
  • těstoviny 65 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • sůl, pepř, kmín, sladká paprika, majoránka