Halibut s pečenou cuketou a bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2067 kJ
  • Sacharidy 60,3 g
  • Bílkoviny 24,4 g
  • Tuky 16,1 g
  • Vláknina 6,4 g

Postup přípravy

Oškrábané brambory pokrájené na kostičky vsypeme na polovinu pekáčku, zastříkneme trochou oleje, osolíme a okořeníme italskými bylinkami. Na druhou polovinu pekáčku umístíme cuketu pokrájenou na kolečka. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.  Pečeme přibližně 40 minut, v průběhu pečení několikrát promícháme.

Filet halibuta posypeme kořením na ryby a vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Pokapeme citronovou šťávou a vložíme do trouby k pečící se zelenině na přibližně 30 minut.

Obsah obou pekáčků přendáme na talíř a servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • halibut filet bez kůže 100 g
  • cuketa 175 g
  • brambory 285 g
  • slunečnicový olej 14 ml
  • citronová šťáva 7 ml
  • sůl, koření na ryby, italské bylinky