Gnocchi s rajčatovou omáčkou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1721 kJ
  • Sacharidy 50,1 g
  • Bílkoviny 19,2 g
  • Tuky 13,9 g
  • Vláknina 1,6 g

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Nasekaný česnek a bazalku vložíme do pánve s rozehřátým olejem a asi 5 minut restujeme. Poté zalijeme trochou vody. Když se voda začne vařit, přidáme žampiony, drcená rajčata a sůl. Za občasného míchání vaříme na mírném stupni přibližně 5 minut. Poté do pánve přidáme uvařené gnocchi a nastrouhanou mozzarellu. Směs promícháme, přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut (do zezlátnutí sýru).

Suroviny na 1 porci

  • gnocchi 130 g
  • olivový olej 6 ml
  • žampiony ve slaném nálevu 28 g
  • rajčata drcená konzervovaná 160 g
  • mozzarella light 38 g
  • parmazán 14 g
  • česnek, čerstvá bazalka, sůl