Čevabčiči se šťouchaným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2584 kJ
  • Sacharidy 73,3 g
  • Bílkoviny 31,8 g
  • Tuky 20,0 g
  • Vláknina 11,3 g

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu a v rajčatovém salátu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek poslouží jako obloha), prolisovaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a trochu majoránky. Vše smícháme a utvoříme válečky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a poté rozšťoucháme.

Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Přidáme trochu nadrobno posekané cibule, čekankový sirup, ocet a trochu pepře. Promícháme.

Čevabčiči a šťouchané brambory servírujeme s hořčicí, čerstvou cibulí a rajčatovým salátem.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí plec mletá 100 g
  • vejce 18 g
  • cibule 60 g
  • slunečnicový olej 5 ml
  • hořčice plnotučná 28 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • brambory 330 g
  • rajčata 70 g
  • čekankový sirup originál 5 % cukru 5 g
  • ocet 5 ml
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka