Čevabčiči se šťouchaným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2381 kJ
  • Sacharidy 69,5 g
  • Bílkoviny 29,8 g
  • Tuky 18,0 g
  • Vláknina 6,4 g

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek poslouží jako obloha), prolisovaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a trochu majoránky. Vše smícháme a utvoříme válečky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a poté rozšťoucháme.

Čevabčiči a šťouchané brambory servírujeme s hořčicí a čerstvou cibulí.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí plec mletá 95 g
  • vejce 17 g
  • cibule 40 g
  • slunečnicový olej 4 ml
  • hořčice plnotučná 26 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • brambory 335 g
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka