Čevabčiči se šťouchaným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1538 kJ
  • Sacharidy 44,6 g
  • Bílkoviny 18,9 g
  • Tuky 11,9 g
  • Vláknina 4,1 g

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek poslouží jako obloha), prolisovaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a trochu majoránky. Vše smícháme a utvoříme válečky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a poté rozšťoucháme.

Čevabčiči a šťouchané brambory servírujeme s hořčicí a čerstvou cibulí.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí plec mletá 60 g
  • vejce 11 g
  • cibule 25 g
  • slunečnicový olej 3 ml
  • hořčice plnotučná 17 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • brambory 215 g
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka