Celozrnná houska s domácí lučinou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1822 kJ
  • Sacharidy 53,4 g
  • Bílkoviny 21,2 g
  • Tuky 14,1 g
  • Vláknina 6,4 g

Postup přípravy

Housku namažeme Ramou a domácí lučinou, obložíme šunkou a rajčaty.

Poznámka: Pro přípravu 300 g domácí lučiny potřebujeme 500 g bílého jogurtu Hollandia (3,8 % tuku) a sůl. Jogurt smíchaný se solí dáme do cedníku vyloženého plátýnkem či gázou. Do jogurtu můžeme přimíchat i oblíbené čerstvé bylinky, pepř či jiné koření. Cedník s jogurtem zakryjeme pokličkou a položíme na misku tak, aby pod ním zůstal prostor pro odkapávající syrovátku. Misku s cedníkem umístíme na 24 hodin do lednice. Z 500 g jogurtu odkape přibližně 185 ml syrovátky. Získáme tedy asi 300 g lučiny (možné ztráty způsobené při přemísťování jogurtu či hotové lučiny do misek).

Suroviny na 1 porci

  • houska celozrnná 85 g
  • domácí lučina 90 g
  • Rama classic 9 g
  • vepřová dušená šunka nejvyšší jakosti 45 g
  • cherry rajčata 180 g