Cizrna na rajčatech s jasmínovou rýží sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1564 kJ
  • Sacharidy 45,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 12,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Postup přípravy

Na hluboké pánvi s rozehřátým olejem opečeme najemno nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Poté vmícháme kari pastu a necháme ji rozvonět (přibližně 1 minutu). Do pánve přisypeme uvařenou scezenou cizrnu, rajčata, okořeníme a 2 minuty provaříme.

Na talíř servírujeme cizrnovou směs pokladenou natrhanými kousky mozzarelly. Podáváme s jasmínovou rýží uvařenou dle návodu.

Suroviny na 1 porci

  • cizrna vařená 80 g
  • olivový olej na vaření 7 g
  • cibule 20 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • kari pasta červená 1 ČL
  • rajčata krájená konzervovaná 150 g
  • mozzarella light 40 g
  • jasmínová rýže vařená 75 g
  • sůl, pepř