Vepřový řízek s bramborovým salátem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1574 kJ
  • Sacharidy 45,0 g
  • Bílkoviny 19,0 g
  • Tuky 13,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky (případně naklepeme), osolíme, opepříme a obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci rozmíchaném s mlékem a trochou soli a nakonec ve strouhance. Položíme na plech vyložený pečicím papírem, zastříkneme olejem a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C. Pečeme do zezlátnutí řízků, asi 35 minut.

Mezitím si přichystáme bramborový salát. Brambory, které jsme předem uvařili ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Smícháme s najemno nakrájenou cibulí a kyselou okurkou nakrájenou na plátky. Směs osolíme a opepříme, přilijeme ocet a čekankový sirup a vše opatrně promícháme. Na dochucení můžeme přidat trochu nálevu z kyselých okurek.

Suroviny na 1 porci

  • ŘÍZEK
  • vepřová panenka 64 g
  • mouka hladká 5 g
  • vejce 5 g
  • mléko polotučné 5 ml
  • strouhanka 11 g
  • slunečnicový olej 4 ml
  • sůl, pepř, kousek citronu
  • .
  • BRAMBOROVÝ SALÁT
  • brambory 155 g
  • cibule 13 g
  • kyselá okurka 17 g
  • ocet 5 ml
  • slunečnicový olej 4 ml
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 3 g
  • sůl, pepř, nálev z okurek