Kuřecí špíz s hranolky a česnekovým dipem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1785 kJ
  • Sacharidy 51,2 g
  • Bílkoviny 22,4 g
  • Tuky 13,7 g
  • Vláknina 5,6 g

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a umístíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, dle chuti můžeme též okořenit bylinkami. Zastříkneme trochou oleje a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova.

Kuřecí maso, cibuli, papriku a žampiony nakrájíme na stejně velké kousky. Ty pak střídavě napichujeme na špejle či grilovací jehlice. Špízy osolíme, opepříme, případně okořeníme bylinkami dle chuti. Umístíme na druhý plech vyložený pečicím papírem. Zastříhneme trochou oleje a vložíme do trouby k hranolkům. Pečeme přibližně 30 minut.

Mezitím si připravíme česnekový dip. Prolisovaný česnek vmícháme do smetanového jogurtu, osolíme, případně dochutíme pepřem.

Špízy s hranolky servírujeme s česnekovým dipem.

Suroviny na 1 porci

  • kuřecí prsa 60 g
  • červená paprika 40 g
  • cibule 40 g
  • žampiony 40 g
  • slunečnicový olej 6 ml
  • brambory 220 g
  • jogurt bílý smetanový 10% 60 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • sůl, pepř